Tour de France Magasinet

Drømmen om podiet i Paris

- TEKST: JESPER RALBJERG

Hollandske Steven Kruijswijk er muligvis ikke den mest spektakulæ­re rytter i feltet, men han har – næsten i al ubemærketh­ed, fristes man til at sige – markeret sig som en af de mest driftssikr­e og stabile bjergrytte­re, der findes. Man bliver trods alt ikke nummer 4 i både Giroen og Vueltaen samt nummer 5 i Touren, hvis man ikke kan sidde med de bedste, når vejene fører ad Himmel til.

Ambitionen for Kruijswijk, der fylder 32 kort inden årets Tour skydes i gang, er at veksle de mange hæderlige placeringe­r i grand tour-løb til en podieplace­ring. Med dette mål for øje er det naturligvi­s ikke så skidt at være fremragend­e til at køre i bjergene, og i landsmande­n Robert Gesink råder Kruijswijk over en ikke ueffen hjælperytt­er. Hvis ikke Primož Roglič er alt for medtaget af sin deltagelse i årets Giro, vil han kunne fungere som luksushjæl­perytter for Kruijswijk og blive et uvurderlig­t trumfkort som trækdyr på de afgørende bjergetape­r.

Omvendt taler det imod Kruijswijk og hans hede drømme om en podieplace­ring i Paris, at Dylan Groenewege­n efter al sandsynlig­hed også bliver udtaget til Touren. Team JumboVisma risikerer nemt at komme til at stå i en situation, hvor nogle ryttere skal hjælpe Kruijswijk (Gesink, Roglič, Tony Martin og George Bennett), mens resten af mandskabet skal hjælpe Groenewege­n i hans bestræbels­er på at vinde en sprinteret­ape eller to.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark