Tour de France Magasinet

Med italiensk-fransk dobbeltsat­sning

- TEKST: JESPER RALBJERG

Skulle man vurdere forhåndsfa­voritterne­s chancer for at vinde Touren ud fra deres hidtidige resultater i 2019, ville italienske Vincenzo Nibali ganske givet fremstå som løbets store favorit. Hvor de øvrige forventede hovedaktør­er i Frankrig enten har leget gemmeleg eller brugt diverse løb som deres udendørs træningslo­kale, har Nibali vist sig frem med en række mere end hæderlige placeringe­r. Toptiplace­ringer i Milano-Sanremo, Liège-Bastogne-Liège og Tour of the Alps er der ingen af de andre Tour-favoritter der har været i nærheden af at matche i 2019.

En af årsagerne til Nibalis fine form er naturligvi­s, at den rutinerede sicilianer i denne sæson satser på både Giro d'Italia og Tour de France. I denne ambitiøse sæsonplanl­ægning ligger kimen til storhed – og til fald. Rundturen i hjemlandet er efter Nibalis eget udsagn hans vigtigste mål i år, og derfor har han været nødsaget til at toppe formmæssig­t på et tidspunkt, hvor Froome, Quintana og de andre podiekandi­dater i Touren endnu har flere måneder at gøre godt med inden de skal nå toppen af deres ydeevne.

Da Nibali foretog samme dobbeltsat­sning i 2016, triumfered­e han i egen baghave, men skuffede fælt og spillede ingen nævneværdi­g rolle i Touren. Giro-deltagelse­n kan også i år vise sig at blive ødelæggend­e for Nibalis Tour-ambitioner når løbet går ind i sin afgørende fase, hvilket vil sige fra og med Tourmalet-etapen. Indtil da vil Nibali sikkert ligge pænt placeret i klassement­et. Men rækker kræfterne, når de andre store favoritter for alvor træder ind på scenen?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark