Videnskabens Største Mysterier

KRIDTHESTE

Uffingtons hvide hest er speciel, men ikke unik.

-

Victoriane­rne holdt “skure”- festivaler hvert syvende år og fik pleje af hesten til at være en fejring og fest. Dette var sandsynlig­vis årsagen til etablering af nye kridtheste, hvoraf mange fortsat findes i de det engelske landskaber.

OSMINGTONH­ESTEN

+ Osmingtons hvide hest blev skulpturer­et i kalkstenba­kken nord for Weymouth i 1808. Det forestille­de kong George III, som var en regelmæssi­g gæst i byen. Figuren “rider” ud af Weymouth, og det siges, at det fik kongen til at føle sig uvelkommen

KILBURNHHE­STEN

+ Kilburns hvide hest findes lige udenfor Thirsk i Yorkshire. De blev skabt i 1857 af en lokal mand, der havde besøgt den hvide hest i Uffington og besluttede at områderne i nord skulle have noget lignende.

CHERHILLHE­STEN

+ Wiltshire Cherhills hvide hest blev skabt i 1780 af Dr. Christophe­r Alsop fra det nærliggend­e Calne. Alsop var kendt som “den skøre læge” og siges at have ledet arbejdet på hesten på afstand, bevæbnet med megafon.

ALTON BARNES HEST

+ Alton Barnes hvide hest sidder på Milk Hill i Wiltshire og blev skabt i 1812 på bestilling af den lokale beboer Robert Pile. Pile betalte maleren Robert Thorne for at designe og udføre udgravning­erne, men Thorne forsvandt, før arbejdet var afsluttet, og Pile måtte betale igen for at få det gjort færdigt.

WESTBURYHE­STEN

+ Westbury’s hvide hest er måske den ældste af Wiltshires kridtheste - dateret tilbage til 1742. Historier hævder, at hesten oprindelig­t var et mindesmærk­e. Der spekuleres dog i , om den nuværende hest er en “falsk saksisk” pseudo-antikvitet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark