Videnskabens Største Mysterier

8 REGN AF FRØER OG FISK

-

Hvorfor regner det med dyr fra himmelen?

I januar 1917 fremlagde biologen Waldo Mcatee en rapport for Washington Biological Society kaldet “Organic Material Shreds”. Rapportens indholdsfo­rtegnelse ligner en recept for magi og rummer alt fra hø og kød til myrer og frøer. I sin rapport afviser han nogle falske påstande, men synes at acceptere regnen af salamander­larver i Minnesota og byger af brisling, hvilling og sild i Storbritan­nien.

Byen Odzaci i Serbien skulle være blevet bombardere­t med frøer og aborrer er faldet fra himmelen i Lajamanu, Australien. At frøer regnede ned over de japanske byer Nanao og Hakusan i 2009, mente man kunne skyldes, at fugle havde tabt dem. Men hvis havde været tilfældet, skulle de være spredt over et større område. Forskerne er skeptiske over for denne regn med dyr, men en simpel erklæring fra en fransk fysiker i 1800’erne siger, at vinde suger dyrene op og derefter slipper dem. En lidt mere kompleks teori taler om at en tornado, der passerer en sø eller dam, suger mange vanddyr op, men slipper dem, når rotationen er overstået. Dette synes at være den mest sandsynlig­e forklaring, men der findes ingen egentlige beviser.

Mcatee var mere interesser­et i, hvordan disse fænomener kunne påvirke population­ens spredning.

“Fisker risikerer at falde ned, hvor de ikke kan overleve,” skrev han. “Deres manglende evne til at leve længe uden vand begrænser muligheder­ne at de kan drage fordel af denne for transport med vinden”.

Nogle frøer, der er faldet fra himlen, har overlevet. .

I andre tilfælde blev dyrene indkapslet i is og frøs ihjel. ODZACI I SERIBEN SKULLE VÆRE BLEVET BOMBARDERE­T MED FRØER, OG ABORRER ER FALDET NED FRA HIMMELEN I AUSTRALIEN.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark