I min ma­ve:

Weekendavisen - - Faktisk - Af MIRA ARKIN

fa­stelavns­bol­ler med cre­me og blå­ba­er.

Start med at la­ve ka­gecre­men: Pisk suk­ker sam­men med ae­g­ge­blom­mer. Fla­ek va­nil­je­stan­gen og skrab kor­ne­ne ud med en lil­le skarp kniv. Rør va­nil­je­korn ud i ae­g­ge­mas­sen sam­men med maize­na og mel. Kom det i en gry­de sam­men med ma­elk og varm det op, mens du pi­sker. Når det ko­ger, skal du pi­ske kraf­tigt, så der ik­ke kom­mer klum­per. Lad cre­men ko­ge et par mi­nut­ter, mens du pi­sker. Tag så gry­den af var­men og ha­eld cre­men i en skål, hvor den kan kø­le helt af in­den brug. Cre­men bli­ver tyk­ke­re, når den er kold.

Lun ma­el­ken, til den er hånd­varm. Smul­dr ga­e­ren ud i ma­el­ken og rør aeg og suk­ker i. Til­sa­et salt og ae­lt det me­ste af me­let i, til du har en smi­dig dej. Stil dej­en til ha­ev­ning i en skål da­ek­ket med et rent, fug­tigt vi­ske­styk­ke.

Lad dej­en ha­e­ve et lunt sted i 1 ti­me.

Slå lidt af luf­ten ud af dej­en og del den i 8 styk­ker. Form hvert styk­ke dej til en kug­le. Tryk en for­dyb­ning i mid­ten af hver bol­le – brug for ek­sem­pel bun­den af et lil­le glas. Sørg for at tryk­ke til, da dej­en ha­e­ver op un­der bag­ning. Der skal va­e­re plads til fyl­det.

Sa­et bol­ler­ne på en ba­ge­pla­de med ba­ge­pa­pir. Rør den kol­de ka­gecre­me igen­nem og kom et par ske­ful­de i mid­ten af hver bol­le. Top med 4-6 blå­ba­er. Lad bol­ler­ne ef­ter­ha­e­ve i 15 mi­nut­ter og bag dem så ved 180 gra­der i 12-15 mi­nut­ter.

In­gre­di­en­ser til 8 bol­ler:

½ dl ma­elk

25 g ga­er

3 aeg

50 g suk­ker

½ tsk groft salt 400-450 g hve­de­mel

Fyld

75 g suk­ker 2 ae­g­ge­blom­mer ½ stang va­nil­je 1 spsk maize­na 1 spsk hve­de­mel 2½ dl sød­ma­elk 125 g blå­ba­er

FO­TO: LINE THIT KLE­IN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark

© PressReader. All rights reserved.