Hur­ti­ge is

Weekendavisen - - Faktisk - Af PER­NIL­LE SKJØDT

Hin­d­ba­e­ris:

Kom ba­nan, va­nil­jeis og ap­pels­in­s­aft i en blen­der og blend kort. Tilsa­et fros­ne hin­d­ba­er og blend hur­tigt, til mas­sen lig­ner sof­ti­ce. Det er let­test at bru­ge en food­pro­ces­ser frem for en blen­der, hvis du har så­dan én. Servér isen i glas. Drys med hak­ket cho­ko­la­de og top med fri­ske hin­d­ba­er og blå­ba­er.

In­gre­di­en­ser:

1 ba­nan

5-6 ske­ful­de va­nil­jeis

¼ dl ap­pels­in­s­aft

300 g fros­ne hin­d­ba­er (se hånd­te­ring på em­bal­la­gen) 1 dl hak­ket mørk cho­ko­la­de el­ler ma­el­ke­cho­ko­la­de 1 bak­ke fri­ske hin­d­ba­er og blå­ba­er

Ispin­de med ap­pels­in og pas­sions­frugt:

Halvér pas­sions­frug­ter­ne og tag frug­ten ud med en te­ske og kom det i en lil­le skål. Skra­el kiwif­rug­ter­ne med en skarp kniv og ska­er kiwi i min­dre styk­ker. Ska­er jord­ba­er i min­dre styk­ker.

Fyld jord­ba­er og kiwi i is­for­me­ne. For­del pas­sions­frugt hen over og ha­eld ap­pels­inju­i­ce på til li­ge før kan­ten. Sa­et en ispind i de stør­re el­ler en tands­tik, som på bil­le­det, hvis du la­ver mi­ni-is. Sa­et is­for­me­ne i fry­se­ren 3-4 ti­mer. Dyp for­me­ne kort i varmt vand, så isen løs­ner sig og er klar til ser­ve­ring.

In­gre­di­en­ser:

(til 12 mi­ni-is el­ler 6 is­for­me)

1-2 pas­sions­frug­ter 2 mod­ne kiwif­rug­ter 3-4 jord­ba­er

4-5 dl friskpres­set ap­pels­inju­i­ce

FO­TO: LI­NE THIT KLE­IN

VIGNETTER: GITTE SKOV

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark

© PressReader. All rights reserved.