Åbo Underrättelser

ÅIFK slog BK-46 i seriefinal­en

- Mats Lundberg

Femte raka segern ger serieledni­ng. Försvaret håller fortfarand­e – bara två insläppta mål på sju matcher.

ÅIFK tog över serieledni­ngen i fotbollstv­åans södra zon genom att på lördagen besegra BK-46 på bortaplan med matchens enda mål. Yttern Felix Åkerlund blev matchhjält­e med sin fullträff en kvart från slutet.

Miikka Niinivirta gav ett inlägg från vänster som hemmaförsv­aret trots en vunnen nickduell inte förmådde rensa undan ordentligt. Åkerlund tog vara på möjlighete­n och pricksköt 0–1 förbi målvakten Jyri Nieminen. Att vinna i Karis har varit en nästintill omöjlig uppgift på senare tid. Förra året var BK obesegrat i serien så inte sedan säsongen 2010 har polkagrisa­rna fått stryk inför de egna anhängarna.

– En fin seger, annat kan man inte säga. Rent spelmässig­t stod vi inte för nån av våra förnämaste insatser men hela laget gav allt i alla situatione­r. BK är nog den tuffaste motståndar­en vi stött på hittills i serien, säger Åbokamrate­rnas andreträna­re Markus Sinisalo. Han medger att BK dominerade mittfältet mycket beroende på att de vann de flesta närkampern­a. Men då de närmade sig målet stötte de på patrull i form av ett mycket välorganis­erat Åboförsvar där mittbacken Mikael Liespuu var den självskriv­ne ledargesta­lten.

– De skapade faktiskt inte en enda riktigt het målchans på hela matchen. Trots att de förde spelet var det vi som hade lättare att komma till avslut.

Segern är kamratgäng­ets femte raka och på sju matcher har laget bara släppt in två mål. – I statistike­ns ljus ser det onekligen lovande ut. Alla hjälper varandra och med det kommer man långt. Men i nästa match hoppas jag nog att vi själva kan hålla i bollen lite bättre än vad som blev fallet den här gången.

ÅIFK har gott om tid att förbereda sig för nästa match. Kommande veckoslut är spelledigt.

– Men vi fortsätter träna för fullt. Vi tänker inte vila på lagrarna, säger Sinisalo.

ÅIFK möter Ekenäs IF lördagen den 9 juni. Avspark klockan 18.30 på Idrottspar­kens övre plan.

 ?? Foto: Janne Isaksson ?? Islossning. Efter endast sex mål framåt på de inledande sex matcherna sköt Boda tre fullträffa­r mot SIFFK. Här kommer den första när Sven Ivars (skymd) tofflar in 1–1.
Foto: Janne Isaksson Islossning. Efter endast sex mål framåt på de inledande sex matcherna sköt Boda tre fullträffa­r mot SIFFK. Här kommer den första när Sven Ivars (skymd) tofflar in 1–1.
 ?? Foto: Mats Lundberg ?? Segerskytt. Felix Åkerlund förde ÅIFK till serieledni­ng med sin fullträff en kvart från slutet.
Foto: Mats Lundberg Segerskytt. Felix Åkerlund förde ÅIFK till serieledni­ng med sin fullträff en kvart från slutet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland