Åbo Underrättelser

Mentalt starkt Boda levererar

- Janne Isaksson

Upp i ensam tabelltopp efter sista minutenseg­er i toppmatch.

Det är en lite speciell stämning kring FC Boda just nu. Den katastrofa­la fjolårsvår­en har förbytts mot en fantastisk inledning på årets säsong och mentalt stronga prestation­er, som vändningen av underläge två gånger om mot tätkollega­n SIFFK.

– Om matchen står jämn i slutskedet vet man nu att vi kommer att göra det där segermålet. I fjol var det nästan tvärtom, bekräftar lagkaptene­n Jens Törnqvist.

Länge verkade

det som om den åtta matcher långa hemmaseger­sviten skulle brytas på lördagen. Ännu när klockan tickade in på den fjärde tilläggsmi­nuten stod matchen 2–2 – men då slog Boda till. Dine Renfors sköt in segerbolle­n, och den nionde raka hemmaseger­n (förra säsongen medräknad) för Boda var ett faktum.

En del av hemmapubli­ken stod upp på bänkarna och jublade över tre poäng, som förde Boda upp i ensam serieledni­ng. Tränaren Markus Paija vill ändå inte smäl- la alltför mycket med hängslena.

– Vi har varit lite tursamma men nog har vi väl förtjänat en poäng här och där också, säger han med ett litet

leende. Full pott kom inte enkelt mot ett skickligt SIFFK. Gästerna tog ledningen två gånger om genom ligainhopp­aren Rez- gar Amani, men kvittering­ar kom först genom Sven Ivars och sedan Mohammed Ndiaye från straffpunk­ten.

Också SIFFK fick pröva lyckan från elva meter, men Marko Laaksonen stod för en utomordent­lig parad. Bodas totala antal insläppta mål för säsongen fördubblad­es mot SIFFK samtidigt som summan gjorda mål ökade med hälften. Paija anser fortfarand­e att spelet är halvfärdig­t.

– Vi tar små kliv framåt men har ännu mycket att förbättra.

På fredag spelar Boda mot TuTo på Idrottspar­kens övre plan i Åbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland