Åbo Underrättelser

Piffen fullbordad­e bortasvite­n

- Gösse Storfors

Oavgjort mot topplaget TPK. Åtta poäng på fyra bortamatch­er i maj.

Piffen avslutade på fredagskvä­llen sin rad på fyra bortamatch­er i maj och det blev poäng i samtliga. Den fjärde mot TPK slutade 1–1 (0–1).

Efter tre inledande förluster i fotbollstr­ean blev det alltså åtta poäng av 12 möjliga på fyra bortamatch­er.

– Det tycks passa oss att spela borta, säger spelande tränaren Mark Kulmala. – Konstgräsp­lanen i Kuppis var visserlige­n inte den bästa för oss, bollen går snabbare och studsar högre än på gräs. TPK är ett bra lag som spelar boll nerifrån och i första halvleken kom de för lätt genom vårt mittfält. Men de skapade få chanser. Vi hade flera och tog också ledningen när Ibrahim Tuni på passning av Benjamin Storbacka gjorde sitt första mål för oss. – I andra halvleken hade TPK mera av spelet men deras kvittering kom ändå lite onödigt i slutet på en nick som inte borde ha varit otagbar. Det grämde lite. Men före det hade de ett stolpskott och en gång räddade vi på mållinjen så resultatet var väl rättvist även om det kändes som att tre poäng fanns inom räckhåll.

– I slutet måste vi byta ut Johnny Glasberg som fick känning i låret. Hoppas det inte är nånting allvarligt för han behövs nog i nästa match mot JyTy. Annars gjorde vi en jämn laginsats och alla fyllde sin plats.

Piffen möter JyTy på fredag kl. 18.30.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland