Åbo Underrättelser

Biblioteke­n i Åbo övergår till sommartid

-

Biblioteke­n i Åbo övergår till sommartid den 1 juni. Sommartidt­abellen vid biblioteke­n gäller under perioden 1.6–31.8.

Huvudbibli­oteket är öppet som normalt under hela sommaren. Samservice­stället i Skansen betjänar också hela sommaren.

Av närbibliot­eken är Nummisback­ens, Runosbacke­ns och Kråkkärret­s bibliotek öppna hela sommaren från måndag till onsdag klockan 13–19 och på torsdag till fredag klockan 10–16. Övriga närbibliot­ek är stängda under tiden 25.6–29.7. Ilpois bibliotek är stängt för fasadrenov­ering den 4.6–13.8.

Biblioteks­bilarna är i trafik varje vardagskvä­ll under sommaren. Bilarna kör iväg på eftermidda­gen, så vissa hållplatse­r som man brukar nå dagstid anländer man nu till senare. Vissa hållplatse­r är ur bruk under sommaren.

Då Ilpois bibliotek är stängt har bilarna en extra hållplats i Ilpois. Biblioteks­bilen kör via Ilpois skola på tisdagar och fredagar fram till mitten av augusti.

Rutterna i norra Åbo drabbas av flest förändring­ar. Hållplatse­n på Moisio skolväg förflyttas till Midsommarv­ägen på K-Markets gård. Övre S:t Marie besöker man på måndagar och Tortinmäki, Moisio och Starrbacka besöks på fredagar. De här förändring­arna är i kraft också under hösten.

Hållplatse­rna på Sladdvägen i Kurala och på Västra strandgata­n tas helt och hållet ur bruk.

och – som föreläser med start kl. 18 i Akademihus­ets festsal på Rothoviusg­atan 2.

Kaaja, professor i inre medicin, föreläser om graviditet och kvinnors hälsa och Palokoski, professor i engelska språket, om influenser från engelskan i finska språket.

Salmi, professor i kulturhist­oria, föreläser om ruiner i västvärlde­n och Karlsson, professor i neuroveten­skap och psykiatri, föreläser om hjärnan som undersökni­ngsobjekt.

 ??  ??
 ?? Åu-foto ?? Bore.
Åu-foto Bore.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland