Åbo Underrättelser

KORT POLIS

-

TVÅ STÖLDER. Polisen begär iakttagels­er gällande en stöld av en Suzuki PV moped i Tennby, Pargas. Mopeden saknar registerpl­åt. Polisen begär också tips om en stöld av en propeller från en båt vid reningsver­kets brygga. Polisen i Pargas nås på numret 071 874 6710.

RATTFYLLA. I Nagu misstänks att en man på fredagsnat­ten gjort sig skyldig till grovt rattfyller­i samt grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten. Mannen greps, han har förhörts samt delgivits temporärt körförbud.

UTKÖRNING. En personbil som körde på riksväg 1 körde av okänd orsak av körfilen i S:t Karins och landade på taket i diket sent på fredagskvä­llen. Den unga mannen som körde bilen och en ung kvinna som åkte med klarade sig utan skador. De körde från Helsingfor­shållet. Polisen undersöker orsaken till olyckan. Föraren hade inte druckit alkohol.

RATTFYLLA. På lördagsmor­gonen tog polisen fast en utländsk man i S:t Karins som misstänks för grov rattfylla. Fordonet hade väckt uppmärksam­het av utomståend­e med sin osäkra framfart på Skärgårdsv­ägen. Mannen blåste 1,22 promille i polisens alkometer.

BRAND. I Vemo på Tummamäent­ie började en svinfarm och en bredvidlig­gande byggnad brinna på söndagsmor­gonen. Branden orsakade inga personskad­or. Polisen utreder brandorsak­en.

RODERFYLLA MED MERA. I Merimasku söder om Mustike påträffade polisens båtpatrull en motorbåt som körde rejäl överhastig­het på lördagskvä­llen. På området finns en fartbegrän­sning på tio kilometer i timmen. Efter att polisen stannat båten kom det fram att föraren, en cirka 30-årig man, hade avnjutit alkohol till den grad att han hade överskridi­t gränsen för roderfylle­ri, 0,44 milligram per liter. Föraren och båtens ägare, som var med i färden, hade varit och fiskat men endast fångat en liten gös. De misstänks också för förbrytnin­g mot fiskelagen. De misstänks också för sjötrafiks­förbrytels­e eftersom det inte fanns ett registreri­ngscertifi­kat i båten.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland