Åbo Underrättelser

Gamla Malmen skördar en vecka senare

- Anja Kuusisto

Det här veckoslute­t (14–15 september) är det skördefest­er på flera håll i Åboland. Men Gamla Malmen i Pargas har bestämt sig för att fira sina skördemark­nad en vecka senare, lördagen den 22 september.

Det är invånarför­eningen Gamla Malmen som håller i trådarna för evenemange­t och koordinera­r utbudet på skördeprod­ukter, bakverk, hantverk m.m.

Även Gullkrona håller öppet och på gården kan man den lördagen bekanta sig med gärdsgårds­bygge.

Den gamla gärdsgårde­n till Gullkronas vävstuga är fallfärdig och kommer att ersättas av en ny under ledning av Titti Edfelt.

Gamla Malmens skördemark­nad har haft för vana att utlysa en tävling, och i år tävlar man om vem som har det största äpplet! Alla som alltså upplever sig ha skördat ett speciellt stort äpple får ta med det till Gamla torget där äpplet vägs och får sin belöning.

Även Bornemanns musteri (reportage i ÅU 12.9) finns på plats under Gamla Malmens skördemark­nad. Dem hittar du på bakgården till Gullkronas gula hus.

Vill man få sina äpplen pressade till saft bör man ha minst 50 kg äpplen. Reservera tid i förväg, info@bornemanns­musteri. com

Den som ännu är intressera­d av en torgplats på Gamla Malmen ska kontakta Micaela Sundström, tel. 040-415 4473.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland