Åbo Underrättelser

Stora säljdagen i Åbo i dag

I dag kan alla städa ut onödiga prylar – och sälja eller skänka bort dem.

-

I dag firas den nationella städdagen i Åbo för första gången.

Det innebär samtidigt en stor säljdag, för alla kan ställa fram sina försäljnin­gsbord på trottoarer, i parker och på torg. Man kan sälja sina prylar, eller skänka bort dem om man vill.

Städdagen är återanvänd­ningens, de gamla prylarnas och stadskultu­rens nya festdag, är det tänkt. Idén är att öka återanvänd­ningen och samtidigt skapa ett nytt stycke stadskultu­r.

Företag, föreningar och organisati­oner kan också vara med, men dagen är inte till för yrkesmässi­g försäljnin­g eller för försäljnin­g av nya saker

Alla står själva för sitt eve- nemang och ansvarar för att städa upp efter sig. Åbonejdens Avfallsser­vice deltar i städdagen.

– Den är ett utmärkt sätt att förebygga uppkomsten av onödigt avfall, säger rådgivaren Miia Jylhä. De prylar som ligger oanvända för någon kanske är precis det som någon annan behöver. Sakerna får en längre livstid då produkt och behövande möts. Centrum för Åbos städdag är S:t Henriks plan i Kuppispark­en. Där kan man slå upp sitt försäljnin­gsbord klockan 10–16.

Där finns också Åbonejdens Avfallsser­vices rådgivning­stält med dockteater­föreställn­ingar kl. 11 och 14. ■ På adressen www.siivouspai­va.com -> Myyntipaik­at hittar man en karta över försäljare.

 ?? Åu-foto ?? Kuppispark­en. Blir centrum för lördagens loppishand­el.
Åu-foto Kuppispark­en. Blir centrum för lördagens loppishand­el.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland