Åbo Underrättelser

Jazziga toner bland

- Axel Vikström

Den 25 juli är det åter dags för den årliga musikfesti­valen Korpo Sea Jazz. Under fyra dagar får besökarna njuta av över 50 artister som bjuder på jazz i absolut toppklass.

– Vi kör vidare med vårt koncept som vi märkt att fungerar bra, berättar Korpo Sea Jazz-föreningen­s ordförande Bosse Mellberg.

I år verkar

Lojobördig­e jazz- gitarriste­n Marzi Nyman som konstnärli­g ledare. Han berättar att förberedel­serna gått smidigt och att det varit en rolig process.

– Den enda riktigt jobbiga delen med att vara konstnärli­g ledare är att meddela dem som inte ryms med, säger Nyman.

Konkurrens­en inom jazzmusikb­ranschen är väldigt hård och det innebär att musikerna tvingas jobba hårt med att marknadsfö­ra sig.

– Men det passar oss egentligen ganska bra. Eftersom konsten att spela jazz tar åratal att bemästra är vi vana att jobba träget, säger Nyman med glimten i ögat.

Han kommer själv att medverka som musiker under flera av konsertern­a. Mellberg och Nyman är eniga om att årets artistarma­da är slagkrafti­g. Man har satsat helhjärtat på inhemska musiker, varav många är tidigare studerande vid Sibeliusak­ademin. Konsertern­a håller en jämn standard och det lönar sig att besöka flera tillställ-

 ??  ?? Får skärgården att svänga. Bosse Mellberg (t.v.) och Marzi Nyman har samlat flera stjärnor
Får skärgården att svänga. Bosse Mellberg (t.v.) och Marzi Nyman har samlat flera stjärnor

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland