Åbo Underrättelser

Öppna plån

Ett rörigt Interanfal­l kom aldrig åt att hota Mariehamns straffområ­de och rättvisa seger.

- Mats Lundberg

Mållösa för femte matchen i rad och ende egentlige anfallaren Irakli Sirbiladze avstängd på obestämd tid. Inters situation i fotbollsli­gan blir dystrare för varje omgång.

I går då Åbolaget föll hemma mot IFK Mariehamn saknades också målvakten

i uppställni­ngen. Den givne ettan mellan stolparna dras igen med ryggsmärto­r som höll honom ur spel stora delar av förra säsongen. 2–0 slutade matchen i åländsk favör efter att Niko Kukka låtit vänsterdoj­an tala tidigt i första halvlek och Dever Orgill kort före paus rundat Bahnes ersättare Jere Koponen och ur vinkel rullat in tvåan. Efter det var matchen mer eller mindre stendöd trots att Inter flyttade upp spelet i andra halvlek.

– Jag tycker vi skapade tillräckli­gt många chanser för att få med oss åtminstone en poäng, men för tillfället saknar vi kvalitet längst fram. Vi seglar i motvind och självförtr­oendet sviktar, säger tränaren Job Dragtsma.

Det ser riktigt bedrövligt ut för Inter. Med Sirbiladze förmodlige­n ur spel en lång tid efter att på torsdagen i Jakobstad mot Jaro ha hotat domaren Dennis Antamo är det ytterst tunnsått i anfallet. Om också Bahne i fort- sättningen är ett frågetecke­n finns inga andra råd för ägaren Stefan Håkans att öppna plånboken och skaffa in kompetenta ersättare medan bytesfönst­ret är öppet under högsommare­n. Det har ryktats att VPS målmaskin från förra säsongen Steven Morrissey skulle vara på väg till Åbo.

– Något sådant känner jag inte till, säger Dragtsma och lägger locket på ryktesflor­an.

Jere Koponen i målet spelade karriärens första ligamatch. Han såg osäker ut i inledninge­n, var lite kort i rocken på Kukkas inlednings­mål men kom bättre in i spelet efter hand. Men upp till Bahnes standard som försvarets förste dirigent har han långt kvar. En ny målvakt behövs om Bahne inte kan spela.

 ??  ?? Stångades förgäves. Pim Bouwman och Severi Paajanen (t. v.) kom ingenvart på mittfältet.
Stångades förgäves. Pim Bouwman och Severi Paajanen (t. v.) kom ingenvart på mittfältet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland