Åbo Underrättelser

Kimitosone­n Törnqvist med i Europakval­et

Il Hødds lagkapten tror på det egna lagets möjlighete­r.

- Axel Vikström

Kimitobörd­ige Jesper Törnqvist kan även han se fram emot spel i det kommande Europa League-kvalet.

Törnqvists IL Hødd huserar till vardags i den norska näst högsta divisionen, men i och med att man sensatione­llt tog hem norska cupen öppnades dörrarna för spel i Europa.

– Att laget får kvala till Europa League är en stor sak här i Hødd. Klubben har aldrig tidigare lyckats nå såhär långt, berättar Törnqvist. Hødd inleder sitt kvalspel i andra omgången med att möta vinnarna i mötet mel-

Jens Törnqvist. lan armeniska Gandzar Kapan och kazakstans­ka FC Aktobe, två lag som är lika okända för Törnqvist som de är för den finländska fotbollspu­bliken.

– Jag har faktiskt ingen koll på någondera, så det är svårt att tippa hur det kommer att gå. Men omöjliga är de nog knappast, säger Törnqvist. Trots att laget ser Europa League som ett äventyr anser Törnqvist att det är viktigt att inte glömma att det viktigaste är att nå resultat.

– Visst hade det varit spännande att få möta något av de större lagen som till exempel Rubin Kazan eller FC Thun, men då skulle vi förmodlige­n fått ordentligt med stryk. Ser man till våra chanser är det naturligtv­is mer gynnsamt att få möta lite sämre lag. Il Hødd har hittills gjort en godkänd säsong även om resultaten på sistone inte varit de bästa. I förra omgången lyckades man knipa en sen kvittering tack vare ett stiligt nickmål av Törnqvist.

Lagets lagkapten är säker på att kvalmatche­rna inte kommer att distrahera dem från att prestera i den inhemska ligan, och han ser fram emot att få resa på en exotisk bortamatch.

– Det ska bli intressant att få resa till området runt kaspiska havet, det är ju inte så vanligt att man åker dit på turistresa.

Magnus Bahne

 ?? Foto: Il Hødd ??
Foto: Il Hødd

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland