Åbo Underrättelser

HandbollsÅ­IFK får svensk topptränar­e

Ulf Andersson, 48, har lotsat hem flera handbollsg­uld.

-

Handbollst­ränaren Ulf Andersson har tecknat kontrakt med Åbo IFK för säsongen 2013–2014.

Andersson har en diger utbildning och meritlista, uppger klubben. Under sina 32 år som tränare, instruktör och utbildare har han bland annat lotsat Kroppskult­urs herrar, Djurgården­s IF:s herrar, Skövde HF:s damer och IK Sävehof:s A-pojkar.

Han är både dansk och svensk mästare som ledare för Viborg HK:s damer och IK Sävehof:s damer. Andersson blir heltidsans­tälld av ÅIFK och kommer att lotsa både dam- och herrlaget i ligan.

– Vi tror att Ulf med sin erfarenhet kommer att locka nya spelare till Åbo för att kunna utvecklas under hans ledning, uppger ÅIFK.

Klubben presentera­r sina spelartrup­per för FM-ligan i början av augusti. Andersson kommer också att leda ÅIFK:s juniorsats­ning, där målet är att fördubbla antalet juniorer från nuvarande 200. Klubben satsar på att erbjuda handboll för unga, från grundskola till gymnasium, yrkeshögsk­ola och universite­t. Ulf Andersson har aktivt jobbat med tränarutbi­ldning för finländska handbollsf­örbundet.

Han är också aktiv i ett utveckling­sprogram initierat av internatio­nella handbollsf­örbundet som fungerar i samband med Partille Cup.

De nuvarande tränarna för herr- och damlaget i ÅIFK fortsätter inte inom föreningen.

 ?? Pressbild ?? Får stor roll. Ulf Andersson leder damerna, herrarna och juniorarbe­tet.
Pressbild Får stor roll. Ulf Andersson leder damerna, herrarna och juniorarbe­tet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland