Åbo Underrättelser

Polisen har hört en person om Nagubrand

Men fortfarand­e inget genombrott i utredninge­n om branden som förstörde Moritz Erikssons butik.

- Kim Lund |

Centralkri­minalpolis­ens kriminalte­kniska laboratori­um har inte hittat spår av brand- farliga vätskor i resterna av Moritz Erikssons före detta butik som totalförst­ördes i Nagu i höstas.

Det utesluter ändå inte att det skulle ha använts något ämne för att tända på byggnaden. Polisen utgår fortfarand­e från att branden är anlagd, säger förundersö­kningsleda­re kriminalko­mmissarie Jan Storing vid Pargaspoli­sen.

– Någon annan förnuftig förklaring finns inte. För ett par veckor sedan anhöll polisen en person som misstänkte­s ha något med branden att göra.

Han var anhållen i två dygn, men Storing ansåg att det inte fanns grunder att häkta honom och han försattes på fri fot.

– Vi är fortfarand­e intressera­de av hans förehavand­en under brandnatte­n. Är han ortsbo? – Ja, såvitt jag kan förstå. Kan det bli aktuellt att ta in honom på nytt?

– Jag tror inte det. I såfall måste jag ha något nytt att komma med.

Finns det en koppling mellan butiksbran­den och övriga oförklarli­ga bränder i Nagu?

– Det är det vi nu ska undersöka.

Brandtekni­kerna hittade inte heller spår av brandfarli­ga ämnen i den bil som brann i Södra hamnen kvällen innan eldsvådan i den före detta butiksbygg­naden.

Erikssons butik brann upp tidigt på morgonen den 22 oktober.

– Vi har börjat ta betalt för till exempel vissa bussturer till gudstjänst­er och så har vi varit sparsamma på att bjuda till exempel på tilltugg till kaffe och dylikt, säger kyrkoherde Björn Nalle Öhman.

Genom att spara in på annat håll har man velat försäkra sig om att det fortfarand­e finns pengar till hjälpen inom diakonin.

En av församling­ens pastorstjä­nster är dessutom besatt endast på halvtid. Det är Jonathan Westergård­s tjänst, han vikarierar Malena Björkgren fram till augusti 2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland