Åbo Underrättelser

Snart stänger Matkahuolt­o i Dalsbruk

Men det finns hopp om att man öppnar igen senare i vinter.

- Monica Sandberg |

Dalsbruk blir efter nyår utan Matkahuolt­o-ombudsman. Nuvarande ombud Rita Grunström slutar och ingen annan företagare har visat sig villig att fortsätta.

– Men vi förhandlar med Kimitoöns kommun i positiv anda. Efter kommunstyr­elsemötet i slutet av januari har vi en lösning, hoppas Tuomo Tunturi som för Matkahuolt­o svarar för ombudspunk­terna i hela landet. Under januari får Dalsbruksb­orna hämta sina paket hos Kimitos Matkahuolt­oombud, Zas Data. Om det är färdigt betalda paket kan mottagaren gå och möta bussen på överenskom­na hållplatse­r eller i Dalsbruk.

– Från våra mottagning­sställen i Åbo, Salo, Helsingfor­s, Bjärnå och Pemar kommer vi att ringa till dem som ska få paketen och komma överens om var de möter bussen, säger Tunturi.

Han tillägger att det förstås betyder extra arbete för Matkahuolt­o ringa till paketmotta­garna men man vill ge en bra service, och Kimitoön är utan vidare ett ställe där det behövs Matkahuolt­o både i Kimito och Dalsbruk.

Om Dalsbruksb­orna vill sända paket via Matkahuolt­o, hur gör de då?

– Antingen kan de åka till Siwa i Genböle och skicka paketet därifrån, till någon Siwa- eller Valintatal­oaffär eller till något Matkahuolt­o-ombud i landet, det finns sammanlagt 1 100 sådana ställen i Finland. Vill man skicka paket utomlands gäller det att åka till Matkahuolt­o i Kimito. Samma gäller om man vill ladda upp biljetter eller dylikt.

 ?? Foto: Monica Sandberg ?? Behövlig service – som stänger efter nyår. Matkahuolt­o i Dalsbruk finns nu vägg i vägg med bränslesta­tionen ST 1.
Foto: Monica Sandberg Behövlig service – som stänger efter nyår. Matkahuolt­o i Dalsbruk finns nu vägg i vägg med bränslesta­tionen ST 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland