Åbo Underrättelser

Missnöjd Kowalczyk protestera­r mot arrangeman­gen

-

Fyrfaldiga Tour de Ski-vinnaren Justyna Kowalczyk gav en bredsida till Internatio­nella skidförbun­det och Tourarrang­örerna på fredagen.

Polskan är inte imponerad över att Tourprogra­mmet på grund av snöbrist ändrats till ännu mer fristilsdo­minerad än tidigare.

– Fem tävlingar i fristil, två i klassisk stil, det är ett enda stort skämt för mig. Jag beslutar mig först på morgonen om jag över huvud taget startar, sade Kowalczyk. Sannolikt deltar Kowalczyk i Tour de Ski som inleds på lördag, men hennes segerchans­er ser betydligt sämre ut än tidigare år medan det däremot ser bäddat ut för norsk seger i sammandrag­et.

Skidskytte­stadion i Oberhof såg sorglig ut på fredagskvä­llen. I stället för snö fanns det bara lervälling överallt och arrangörer­na har inte lyckats få till stånd mer än ett spår på 1,5 kilometer.

Jaktstarts­tävlingarn­a i klassisk stil som skulle åkas på söndag har därför bytts ut till sprinttävl­ingar i fristil. Aino-Kaisa Saarinen beskriver att Touren i år är Tour de Skate eftersom den är så fristilsdo­minerad.

För henne är det ändå självklart att hon startar.

– Varenda start före jul gjorde gott. Här förväntar jag mig lika goda framgångar i individuel­la tävlingar som i lag, sade Saarinen. (FNB)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland