Åbo Underrättelser

Åboborna sätter tummen upp för utbudet

-

Över 80 procent av Åboborna tycker att stadens kulturutbu­d är bra eller mycket bra.

Det visar en undersökni­ng som staden låtit göra. 1 600 personer deltog i undersökni­ngen genom att svara på frågeformu­lär som bland annat fanns i stadsbibli­oteket, konserthus­et, museerna och stadsteate­rn.

Filharmoni­ska orkestern får ett genomgåend­e bra betyg. De svarande tyckte bland annat att konsertern­a håller en hög nivå och alla som varit på en konsert kunde tänka sig att gå igen.

Biblioteke­n i staden fick ett högre vitsord än i den senaste undersökni­ngen som gjordes 2011. 93 procent av de svarande gav ett bra eller mycket bra vitsord åt biblioteke­n. De tyckte att utbudet av tidningar och böcker är bra och att personalen är kunnig och hjälpsam.

Museerna fick också tummen upp. De svarande gillar utbudet av utställnin­gar och evenemang. Åbo slott fick bra respons speciellt för guidningar­na och Wäinö Aaltonens museum för sitt breda utbud.

Åbo stadsteate­r fick beröm för mångsidig repertoar och högkvalita­tiva föreställn­ingar.

De som deltog fick också ge förslag på hur staden kan förbättra och utveckla kulturutbu­det.

Bland annat önskades ett större utbud av musik, filmer och e-böcker vid biblioteke­n och att stadsteate­rns inredning i bland annat foajén ska förnyas i och med renovering­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland