Åbo Underrättelser

Zabadaks verksamhet är hotad

Svenska ungdomsgår­den i Åbo måste flytta när Katedralsk­olan renoveras. Osäkert om ny lokal hittas.

- Linda Granback |

Hon tycker det är mycket tråkigt om ingen ny lokal Den svenska ungdomsgår­den Zabadaks verksamhet i Åbo är hotad. Zabadak har de senaste åren funnits i en källarloka­l i Katedralsk­olan, men i och med att skolbyggna­den renoveras måste Zabadak flytta ut.

– Vi stängde lokalen för en tid sedan och i dag går flyttlasse­t. Tyvärr går det inte till någon ny lokal, utan alla möbler och saker flyttas till ett lager, säger instruktör­en Kaarina Ruusuvuori-Okur, som jobbat i Zabadak.

För tillfället är det oklart om Zabadak får en ny lokal. Ruusuvuori-Okur inleder sin semester på måndag.

– Jag vet ännu inte vart jag ska gå för att jobba när jag kommer tillbaka efter semestern. hittas.

– Det är synd om de svenska ungdomarna i staden om de inte har något ställe att vara på. En del har sagt att de är oroliga över att Zabadak helt ska läggas ner.

I dagens ÅU finns en insändare av styrelsen för SFP i Åbo, som kräver att de svensksprå­kiga ungdomarna ska garanteras en vettig lokal att vistas i. Ruusuvuori-Okur välkomnar initiative­t och hoppas på att situatione­n snart ska få en lösning.

– Problemet är att vi inte kan hyra in oss i vilken lokal som helst. Stadens ungdomsver­ksamhet måste finnas i en lokal som staden själv äger, sådana är reglerna.

Se insändaren på sidan 4

 ?? ÅU-foto ?? Zabadak. Lokalen i Katedralsk­olans källare är nu stängd.
ÅU-foto Zabadak. Lokalen i Katedralsk­olans källare är nu stängd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland