Åbo Underrättelser

Nya planer för Saaro udde

Staden vill flytta planerade semesterst­ugor närmare campingomr­ådet.

- Jan-Ole Edberg |

Åbo stad vill förbättra servicen för campinggäs­terna på Saaro udde. Det hoppas man kunna göra genom att flytta de planerade semesterst­ugorna närmare campingomr­ådet.

Den nuvarande detaljplan­en tillåter att nya stugor byggs på ett område mittemot Runsala bad. Totalt handlar det om nio stugor på vardera 60 kvadratmet­er. Planen tillåter också att man bygger två större stugor på vardera 120 kvadratmet­er i närheten av de gamla byggnadern­a Villa Zilliacus och Villa på berget. Nu vill man placera alla stugor på det här området eftersom det ligger närmare campingen. Flytten förutsätte­r att detaljplan­en ändras

Planläggni­ngskontore­t ska utreda om det är möjligt att flytta stugorna. Samtidigt ska man också utreda om det finns behov av fler parkerings­platser på Saaro udde.

Stadsplane­rings- och miljönämnd­en har gett grönt ljus för planerna.

Invånarna har nu möjlighet att framföra sina åsikter till staden innan tjänstemän­nen gör upp ett utkast till detaljplan­eändring. Följande steg är att presentera ett förslag.

Tanken är att stadsstyre­lsen och stadsfullm­äktige ska behandla förslaget till detalj-

planeändri­ng hösten 2015. Stadens mål är att höja serviceniv­ån och standarden på campingpla­tsen så att den motsvarar en standardkl­ass på fyra stjärnor. Målet ska nås senast 2016.

Det förutsätte­r att man bygger ytterligar­e en servi- cebyggnad vid campingen och att grillplats­en och barnens lekplats förses med tak. Campingomr­ådet ska också piffas upp med plantering­ar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland