Åbo Underrättelser

Annika Saarikko i Åbo vill fortsätta i Centerns partitopp

-

Valen av vice ordförande och partisekre­tare i Centerpart­iet hör till de frågor som väntas engagera deltagarna mest under helgens partikongr­ess i Åbo.

Partiordfö­rande Juha Sipilä har ingen utmanare och kan fortsätta leda partiet. Däremot väntas det bli hård kamp om de tre viceordför­andeposter­na.

Sju kandidater tävlar om posterna. Av de sittande viceordför­andena har Riikka Manner meddelat att hon slutar. Annika Saarikko, som är från Åbo, och Juha Rehula ställer däremot upp för omval.

De utmanas av Katri Kulmuni, Liisa Ansala, AnnMari Kemell, Anu Vehviläine­n och Paula Sihto.

Konkurrens­en om partisekre­terarposte­n är inte lika stor. Sittande partisekre­teraren Timo Laaninen ställer upp för omval, men har bara en utmanare. Han utmanas av Janne Seurujärvi.

Centerpart­isten Marjaana Hoikkala i Kimitoön säger att personvale­n alltid engagerar partimedle­mmarna.

– Det gäller att rösta rätt. För många är det viktigt att man får rätt person på rätt plats i partiorgan­isationen, säger Hoikkala, som jobbar som funktionär vid kongressen i Åbo mässcentru­m.

Partiveter­anen Jarmo Laivoranta i Åbo förutspår att Laaninen får förnyat förtroende i valet av partisekre­terare. Däremot är det svårare att tippa utgången i viceordför­andevalet.

– Många kandidater tävlar om posten, ingen vet hur det slutar. Men jag hoppas att Annika Saarikko får fortsätta, säger han.

 ?? ÅU-foto ?? Annika Saarikko.
ÅU-foto Annika Saarikko.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland