Åbo Underrättelser

Inga blågröna alger i Egentliga Finland

-

Förekomste­n av alger i Egentliga Finland är ännu liten. Hittills har det endast hittats små mängder alger i sjön Painio i Somero.

Att det finns alger på ett ställe i ett vattendrag betyder det inte att algerna sprider sig. Spridninge­n beror på väder och vind.

Den som får syn på alger kan meddela Närings-, trafik- och miljöcentr­alen i Egentliga Finland på telefon 0295 022 530. om inte en klar förändring i marknadssi­tuationen sker under slutet av året.

Maj blev också en dålig månad för Stockmann och varuhusgru­ppens omsättning minskade med 9,5 procent jämfört med i fjol. Den svaga rubeln påverkar fortfarand­e resultatut­vecklingen på den ryska marknaden.

Stockmann meddelade förra veckan att samarbetsf­örhandling­arna har avslutats och att 240 årsverken försvinner. Koncernen ska förnya sin strategi samtidigt som den letar efter en ny vd som ska ersätta Hannu Penttilä som går i pension. (FNB) Oy:s publikatio­n Lapin Kansa får 40 000 euro för nyhetsmate­rial på samiska.

Ny stödtagare i år är Karjalan kielen seura ry, som beviljas 20 000 euro för en karelskspr­åkig tidning och nätpublika­tion.

Stöd för tidningar på minoritets­språk ansöktes också av Psykosocia­la förbundet rf, Yggdrasil rf och Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf. Deras ansökninga­r avslogs eftersom de tidningar som publiceras av samfunden inte uppfyller stödförord­ningens definition på en tidning eller nätpublika­tion. dukter säger vd Jari von Zweygbergk.

– Kunderna får tillgång till DNA:s tjänster på ett och samma ställe till marknadspr­is.

Till en början omfattar tjänsten endast privatkund­er, senare ska den gälla också företag. tagaren. En del av fåglarna var uppstoppad­e och en del djupfrysta.

Bland de fridlysta fåglarna fanns också utrotnings­hotade arter, bland annat rovfåglar. I sin samling hade mannen också ett elefantfåg­elägg. Arten är från Madagaskar och dog ut för 400 år sedan.

Brottet upptäcktes 2011. För naturskydd­sbrott kan man dömas till böter eller upp till två års fängelse. (FNB)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland