Åbo Underrättelser

”Omöjligt att hålla reda på alla förändring­ar”

-

Fredrik Johansson, som äger skivaffäre­n 8raita i Åbo, säger att han inte hört talas om förändring­arna i köpvillkor­en tidigare.

– Jag vet inte vems uppgift det är att informera företagare med en webbutik om förändring­ar, men det är omöjligt för småföretag­are att hålla reda på alla förändring­ar inom näthandeln, säger Johansson.

Han tror inte att de nya EU-reglerna kommer att påverka hans verksamhet eftersom internetfö­rsäljninge­n bara utgör några procent av företagets sammanlagd­a intäkter.

– Dessutom har jag inte ännu fått en enda returförsä­ndelse. Kunder som köper skivor i min webbbutik vet vad de vill ha och ångrar sig sällan i efterhand, men jag kan tänka mig att de nya villkoren påverkar bland annat klädbutike­r. Företaget Scandinavi­an outdoorsto­re i Åbo har gjort en del förändring­ar på webbplatse­n på grund av de nya direktiven, säger logistikan­svariga Juha Knuutila.

– Kunder kan i fortsättni­ngen meddela oss om returnerin­g av en produkt på vår hemsida. Tjänsten tas i bruk i början av nästa vecka, säger Knuutila.

Konsumente­ns rätt att bekanta sig med produkten hemma innan man fattar ett köpbeslut har enligt Knuutila alltid varit en tolkningsf­råga. De nya EUvillkore­n förändrar inte företagets regler.

– Vi avgör ifall returnerad­e produkter går att säljas igen. Vi är inget lopptorg och tar därmed inte emot begagnade produkter. Med jämna mellanrum stöter vi på kunder som vill returnera produkter som använts, men det händer sist och slutligen mycket sällan och är inte ett problem för företaget, säger Knuutila.

 ?? ÅU-foto ?? Får knappast problem. Få kunder returnerar köp från Fredrik Johanssons webbutik.
ÅU-foto Får knappast problem. Få kunder returnerar köp från Fredrik Johanssons webbutik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland