Åbo Underrättelser

Nykomling erbjuder skaldjur

Patricia Ramberg har öppnat ny lunchresta­urang i Nagu gästhamn.

- Anna Pusa |

Granne till Strand caféet i Nagu gästhamn är sedan en vecka tillbaka skaldjursr­estaurange­n Bistro Klykan.

Ägaren Patricia Ramberg vill kompletter­a hamnens utbud för matsugna gäster och har hämtat en fläkt av Sveriges västkust till skärgården.

– Jag vill inte stjäla andra restaurang­ers kunder, utan vill låta sommargäst­er få ännu mera ut av Nagu, säger Ramberg. På menyn, som är sammansatt av Ramberg, står räkor och lax i fokus. Bistro Klykan erbjuder även ett brett take away-sortiment av hummer, musslor och krabba för de kunder som inte har tid att sätta sig ner i restaurang­en för att äta.

– Vi vill erbjuda någonting för alla hamnens kunder, säger Ramberg.

– Jag ska även försöka hitta en bra leverantör av kräftor till slutet av sommaren, berättar hon. Själv är Ramberg hemma från huvudstads­regionen och har sommarstäl­le i Nagu. Hon har sommarjobb­at i hamnen ända sedan hon var 14 år och känner väl till vilka kunder som rör sig i gästhamnen.

Bistro Klykan har under den första veckan lockat både ortsbor och sommargäst­er. Lunchresta­urangen är öppen varje dag klockan 11–19 ända fram till den 31 augusti.

Ramberg säger att hon inte kommer att hålla stenhårt fast vid varken klockan sju som stängnings­dags och att stänga den sista augusti. Fina veckoslut i september är det möjligt att hon håller öppet.

Bistro Klykan kommer att öppna igen nästa sommar. Rambergs nuvarande kontrakt är treårigt.

 ?? Foto: Anna Pusa ?? En bra första vecka bakom sig. Patricia Ramberg hittar inspiratio­n till både meny och inredning från den svenska västkusten i sin nyöppnade restaurang.
Toast Skagen.
Foto: Anna Pusa En bra första vecka bakom sig. Patricia Ramberg hittar inspiratio­n till både meny och inredning från den svenska västkusten i sin nyöppnade restaurang. Toast Skagen.
 ??  ?? En av rättterna på Bistro Klykans skaldjursm­eny.
En av rättterna på Bistro Klykans skaldjursm­eny.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland