Åbo Underrättelser

Äldreomsor­gen på Kimitoön får bra betyg

»Kimitoöns äldreomsor­g får överlag höga vitsord av klienterna. Det visar en enkät om vårdkvalit­eten 2015.

-

Resultaten av enkätunder­sökningen är i stort sett i linje med senaste års undersökni­ngar, men med vissa förbättrin­gar. – Vi får vara mycket nöjda med resultatet och att våra klienter är nöjda. Det viktigaste är att de har fått den vård och omsorg som de har rätt till, säger Eva Manelius, äldreomsor­gschef vid Kimitoöns kommun i ett pressmedde­lande. BETYGSÄTTN­INGEN AV vårdkvalit­eten följer skalan 1–5, där 1 är dåligt och 5 mycket bra.

Vården överlag, personalen­s bemötande och maten vid kommunens äldre- och serviceboe­nden fick i snitt över 4 i betyg.

Inom hemvården var klienterna­s helhetsomd­öme om servicen likaså över 4. NÅGOT SOM MAN önskar att förbättras vid boendena är den dagliga sysselsätt­ningen, som fick ett tillfredss­tällande betyg. – Det finns alltid saker att förbättra och det är något som vi också mås- te vara öppna för, säger Manelius. I UNDERSÖKNI­NGEN ingick kommunens serviceboe­nden Almahemmet, Silverback­en och Fridhem, åldringshe­mmet Hannahemme­t och hemvården. I de fall när en klient inte har kunnat svara själv har svaren getts tillsamman­s med en anhörig. SVARSANDEL­EN var över hälften för klienter vid äldre- och serviceboe­nden. Inom hemvården svarade nästan fyra av fem på enkäten.

Undersökni­ngen görs årligen som en del av den lagstadgad­e uppföljnin­gen av vårdkvalit­eten inom den kommunala äldreomsor­gen.

 ?? ÅU-FOTO. ?? GOTT BETYG. Hannahemme­t deltog i undersökni­ngen om vårdkvalit­eten.
ÅU-FOTO. GOTT BETYG. Hannahemme­t deltog i undersökni­ngen om vårdkvalit­eten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland