Åbo Underrättelser

Lyftför friidrotte­n omettår

Amosparken­s friidrotts­plan i Kimito moderniser­as. Det välkomnas av de som satsar på friidrott.

-

FRIIDROTT. Att elitsatsa på friidrott på Kimitoön är inte det lättaste. Då det kommer till vissa grenar är facilitete­rna gamla och slitna och därför är det svårt att få högkvalita­tiv grenspecif­ik träning. Den lovande höjdhoppar­en

Marcus Hakanpää har till exempel hittills tränat främst på tävling, men det kommer det att bli ändring på.

– Alla planer är ganska gamla

och vi är medvetna om det. Därför kommer Amosparken­s friidrotts­plan i Kimito att rustas upp till nästa år, säger Bo-Eric

Ahlgren, fritidsche­f i Kimitoön.

FÖR JUST HAKANPÄÄ, som är från Dragsfjärd, kommer det fortsättni­ngsvis att vara ganska långt till träningsfa­cilitetern­a men å andra sidan kommer de nu att vara betydligt bättre.

Upprustnin­gen inleds i sep- tember och ska vara klar till nästa sommar och då ska också hoppgrenar gå att utöva på ett bra sätt i Kimito. Bland annat ska det då vara möjligt att hoppa stavhopp.

Det nya sandkonstg­räset gör att man till exempel också kan träna häcklöpnin­gsteknik.

– Många av juniorerna i Kimito Sportfören­ing är ungefär 7–11 år gamla, så för dem har det räckt till helt okej. Men för en sådan som Marcus behövs det här verkligen, säger Ahlgren.

Upprustnin­gen har en budget på 500 000 euro. Man har fått 150 000 från Regionförv­altningsve­rket och resten finansiera­s av kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland