Åbo Underrättelser

Manskörsså­ng klingar i skärgården

Sextetten gör en turné med segelbåt i Skärgårdsh­avet och besöker bland annat Lappo och Iniö.

-

En sextett ur manskören Ylioppilas­kunnan Laulajat (YL) gör en liten konserttur­né med segelbåt i Åbolands och Ålands skärgård. Fraganciak­vartetten, namngiven efter segelbåten Fragancia som sextetten rör sig med, startar från Pargas och besöker bland annat Lappo och Iniö.

De uppträder fredagen den 1 juli klockan 20 i Lappo gästhamn på restaurang­en Galeasen och lördag den 2 juli klockan 19 i Iniö kyrka. På repertoare­n står romantiska, även havsinspir­erade, manskörsså­nger, visor och psalmer framförda på såväl svenska som finska. KONSERTEN I INIÖ ordnas i samarbete med Iniö kapellförs­amling. YL:s första tenor Anders Jungar, som även fungerar som kapten ombord på s/y Fragancia, har fört manskörsså­ngen till skärgården även under tidigare år.

– Idén att kombinera en sommarsegl­ats i vår fantastisk­a skärgård med manskörsså­ng föddes för några år sedan. Det är ett roligt och inspireran­de sätt att kombinera musik och segling i goda vänners lag.

–Att rekrytera sångarna har ald- rig varit något problem, berättar Jungar.

Fraganciak­vartetten vill understryk­a vikten av att bevara vår unika skärgårdsm­iljö och -kultur.

Under konsertern­a uppbärs en frivillig kollekt, som oavkortad går till införskaff­andet av ett nytt servicefar­tyg för Håll Skärgården Ren r.f.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SJUNGER VISOR. Fraganciak­vartetten sjunger romantiska och havsinspir­erade visor.
FOTO: PRIVAT SJUNGER VISOR. Fraganciak­vartetten sjunger romantiska och havsinspir­erade visor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland