Åbo Underrättelser

Väderspåma­nnen Erik Sjöblom: Mycket åska resten av sommaren

Enligt Erik Sjöblom i Dalsbruk blir juli varm och augusti mycket varm. Sen får vi en mild början på vintern – men julen blir vit.

- Annina Suominen 050-411 3729/ annina.suominen@aumedia.fi

En vacker juni, spådde Dalsbruksb­on och väderspåma­nnen Erik Sjöblom i januari i år.

Han spådde ganska rätt den gången – värmen har kommit och stannat.

Här är hans nya spådomar för resten av året: JULI:

Juli kommer in med mycket varmt väder. Vi får också åska och kraftiga regnskurar, men mycket varmt väder har vi hela månaden. En ganska omväxlande väderlek som även innehåller åska. AUGUSTI:

Mycket varmt i början på augusti. Sedan kommer det ostadigare väder i mitten av månaden. Det blir både åska och kraftiga regnskurar. Men det klarnar upp och vi får mycket varma och fina dagar månaden ut. SEPTEMBER:

Vi har betydligt kallare nätter och dagar i början av månaden. Det blir mycket dåligt väder i mitten av månaden. Mycket regn, kanske åska, och hårda vindar. OKTOBER:

Riktigt busväder har vi den första veckan i månaden. Men sedan klarnar det upp. Vinden avtar och vi får fina soliga dagar. Vi kan också få någon frostnatt. Sjöblom tror på en kallare oktober och mycket nederbörd. NOVEMBER: En ganska hård storm har vi i bör- jan av månaden. Snöslask som övergår till regn, och mycket regn någon dag. Det klarnar upp och vi får stabilare väder i slutet av månaden. DECEMBER:

Vi har några minusgrade­r i början av månaden. Det kommer också någon snöby, men det blir sedan regn och mildare väder ett par dagar. Se- dan sjunker temperatur­en till flera minusgrade­r och snöfall. Sjöblom tror på och spår en vit jul och ”snöarbete”. Ett riktig busväder blir det under nyårshelge­n.

 ?? ÅU-FOTO ?? TAR HJÄLP AV BJÖRKEN. År 2015 berättade Dalsbruksb­on Erik Sjöblom att han till största delen spår vädret utgående från en gammal björk i Grophagen.
ÅU-FOTO TAR HJÄLP AV BJÖRKEN. År 2015 berättade Dalsbruksb­on Erik Sjöblom att han till största delen spår vädret utgående från en gammal björk i Grophagen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland