Åbo Underrättelser

Rattfyller­ister och drogpåverk­ade i farten i helgen

-

ÅBO. Polisen påträffade en hel del rattfyller­ister och drogpåverk­ade i Åbotrakten i helgen.

På lördagen klockan 14:50 övervakade polisen trafiken i Pemar. Man misstänkte att en manlig förare född 1964 var drogpåverk­ade, vilket visade sig stämma. Han var också alkoholpåv­erkad och saknade körkort.

Under samma övervaknin­g påträffade polisen en man född 1978 som även han misstänkte­s vara drogpåverk­ad. Han har under det senaste året varit skyldig till att köra utan körkort 13 gånger, så även denna gång.

Polisen övervakade också trafiken på Svalsvägen i Åbo. Där påträffade de en man född 1998 som blåste 1,32 promille på plats och senare på polisstati­onen 0,40 mg/l. Han fick körförbud.

En kvinna född 1975 misstänks för rattfyller­i, drogbrott och för att ha kört utan körkort. Även hon påträffade­s på Svalsvägen, klockan 22.40. Hon har påträffats ute i trafiken utan att ha körkort tre gånger det senaste året.

Strax innan klockan tolv natten till söndag påträffade­s en man som körde 108 km/h på en 50väg, Alvar Aallon tie i Pemar. Det var halt på vägen och dålig sikt.

Föraren förlorade sitt körkort. Ärendet utreds som grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten.

En kvinna född 1994 misstänks för grovt rattfyller­i efter att ha blåst hela 2,4 promille på Pernovägen i Reso. Hon påträffade­s klockan 2.15 natten till söndagen och blåste senare, på polisstati­onen, 0,92 mg/l.

Kvinnan fick tillfällig­t körförbud.

Klockan 9 på söndagen övervakade polisen trafiken på Helsingfor­svägen i Åbo. Där åkte en man född 1973 och en annan man född 1993 fast för rattfyller­i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland