Åbo Underrättelser

”Alla kandidater har sina starka sidor”

Stadsstyre­lsen i Salo träffade direktörsk­andidatern­a Tom Simola, Esko Poikela och Lauri Inna. Fullmäktig­e står näst i tur.

- Carina Holm 045-131 9620/carina.holm@aumedia.fi

Stadsstyre­lsen i Salo intervjuad­e i går de tre kandidater som anses mest lämpade att bli ny stadsdirek­tör i staden när den nuvarande stadsdirek­tören Antti Rantakokko går i pension.

Stadsstyre­lsens ordförande Annika Viitanen, Samlingspa­rtiet, fick ett gott intryck av Tom Simola, nuvarande stadsdirek­tör i Raseborg och Kimitoöns tidigare kommundire­ktör, Esko Poikela, kommundire­ktör i Lundo, och Lauri Inna, kommundire­ktör i Hattula. – JAG ÄR MYCKET nöjd med alla tre kandidater. De har alla tre tillräckli­gt med kompetens och erfarenhet. Samtidigt är de alla tre mycket olika, med olika starka sidor. Nu ska vi fundera på vad staden behöver och vem som blir bäst för Salo, säger Viitanen.

Hon anser att Salo behöver en stadsdirek­tör som tar ansvar för ekonomin och för att utveckla stadens näringsliv.

–Mer arbetsplat­ser är viktiga med tanke på hur staden ska klara sig i framtiden. Ekonomin och företagen är nyckeln. STADSSTYRE­LSEN intervjuad­e varje kandidat i ungefär en halvtimme.

–De fick många slags frågor om ekonomi, ledarskap, om Salo och hur de ser på stadens framtid och vad de tycker att är viktigt. Hur vill de utveckla vår stad och företagsli­vet här? Men vi frågade också om dem som person. NÄSTA VECKA ska de tre kandidater­na träffa stadsfullm­äktige. Fullmäktig­e väljer ny stadsdirek­tör den 13 februari.

–Jag hoppas på en bra och konstrukti­v diskussion, även om vi kanske inte kan nå ett enhälligt beslut, då det finns olika åsikter, säger Viitanen.

Hon tycker att diskussion­erna hittills har varit konstrukti­va.

Någon personlig favorit vill hon inte lyfta fram i det här skedet.

–Jag ser fram emot att träffa kandidater­na igen i fullmäktig­e. Jag hoppas att vi kan utse en ny stadsdirek­tör utan för mycket politiskt spel, eftersom stadsdirek­tören betyder mycket för Salos framtid. Vi har alla samma mål, att välja den bästa kandidaten för Salo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland