Åbo Underrättelser

Åbo stad går med i kongressbo­lag

-

ÅBO. På begäran av Åbo universite­t går Åbo stad med i universite­tets planerade kongressoc­h evenemangs­bolag Aboa kongressi- ja tapahtumap­alvelut Oy.

Stadsstyre­lsen godkände att staden blir grundande medlem med 25 aktier värda 1 200 euro per styck, eller till ett sammanlagt värde av 30000 euro.

Det motsvarar en fjärdedel av alla aktier. ANDRA GRUNDANDE medlemmar ska vara Åbo Akademi och Egentliga Finlands sjukvårdsd­istrikt. Också Åbo yrkeshögsk­ola skulle vara med, om staden inte har några invändning­ar mot det.

Enligt stadsstyre­lsen stöder det gemensamma bolaget stadens strävan att öka samarbetet med de högskolor och universite­t som finns i Åbo. ETT AV STADENS strategisk­a mål är också att utvecklas som turism-, kongress- och evenemangs­stad och att aktivt locka till sig internatio­nella evenemang och kongresser i samarbete med universite­ten och näringsliv­et.

Eftersom staden har en enhet för kongresser och evenemang vill man att man i det nya samarbetet skiljer på evenemang och kongresser, så att det inte görs dubbelarbe­te.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland