Åbo Underrättelser

Församling sjöng i 42 timmar

Psalmmarat­on i Dalsbruk lyckades – hann med alla 732 psalmer.

-

Om man sjunger alla psalmer i psalmboken och därtill de i ”tillägget” så blir det 732 psalmer.

Och exakt så många psalmer var sjungna då man i Dalsbruks kyrka i går klockan 12 satte punkt för sitt psalmmarat­onlopp.

– Vi sjöng 42 timmar så det motsvarar väl rätt bra maratonlöp­arnas 42 kilometer, säger Dalsbruksb­on Leif Lindgren, vice ordförande för kyrkorådet i Kimitoöns församling. TOLV MUSIKER – kantorer med flera – turades om att spela, och de som stack sig in för att sjunga med var mellan tre och tjugofem åt gången.

Totala antalet hann ingen räkna. En gång råkade fem män, alla med bra sångröster, vara på plats samtidigt, och det fick Finbykanto­rn – som då var i tur vid orgeln – mycket imponerad. I OCH MED att alla psalmer blev sjungna så torde rekord ha satts.

– Vad jag vet har man ingenstans i Finland sjungit genom precis alla psalmer i ett sträck som vi gjorde nu, säger Lindgren.

Evenemange­t ordnades av Dragsfjärd­s kapellförs­amling.

 ??  ?? 732 PSALMER. Så många sjöngs i Dalsbruks kyrka i helgen. Anders Storbacka medverkade med orgelspel, Leif Lindgren var en av arrangörer­na.
732 PSALMER. Så många sjöngs i Dalsbruks kyrka i helgen. Anders Storbacka medverkade med orgelspel, Leif Lindgren var en av arrangörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland