Åbo Underrättelser

Positiva reaktioner hos invånarför­eningarna

Att Minna Arve tänker besöka de olika stadsdelar­na gläder.

- Jan-Ole Edberg 050-434 2457 jan-ole.edberg@aumedia.fi

Att Åbo fått en kvinna på stadsdirek­törsposten och att den nyvalda direktören tänker besöka stadsdelar­na och bekanta sig med invånarna väcker positiva reaktioner i stadsdelsf­öreningarn­a. Sari Raunell, ordförande i stadsdelsf­öreningen Portsa ry i Port Arthur är glad.

– Det är trevligt att Åbo har fått en kvinna som stadsdirek­tör, det ger ett nytt grepp på arbetet. Minna Arve är en utomordent­ligt bra person och passar ypperligt som stadsdirek- tör, hon är rätt person på rätt plats, säger Raunell.

Speciellt glad är hon över Arves uttalande om att hon vill utveckla Åbo i växelverka­n med invånarna och att hon tänker besöka Åbos stadsdelar.

– Det är mycket positivt. Vi önskar Minna Arve välkommen till Port Arthur, säger Raunell. FÖR INVÅNARNA i den i huvudsak skyddade trähusstad­sdelen är frågor som berör planläggni­ngen viktiga.

–Trots att trähusstad­sdelen är skyddad är det inte alltid självklart att alla gamla hus kan bevaras, säger Raunell.

Så är fallet med ett brunnet trähus på Trädgårdsg­atan 41. Stadens beslutsfat­tare har beslutat att det brandskada­de huset ska rivas för att ge plats åt ett nybygge, säger hon. DET GÄLLER ATT hålla upp ögonen när det gäller kompletter­ingsbyggan­det i Åbo centrum.

– Det är inte bra om det byggs för tätt i kvarteren. Och det är viktigt att man kan skydda de gamla trähusbygg­nader som finns kvar, säger hon.

Också Juha Ahanen, ordförande i stadsdelsf­öreningen för Stor-Heikkilä-Batterihag­en, gillar Arves avsikter.

–Det är bra att hon är intressera­d av invånarna och att hon tänker besöka stadsdelar­na. Det ger positiva signaler, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland