Åbo Underrättelser

Studentkår­sordförand­e: Glad över trespråkig stadsdirek­tör

Åbo Akademis studentkår­sordförand­e tycker att Arve är ett bra val.

- Fredrik Häggman nyheter@aumedia.fi

– Som styrelseor­dförande för ÅAS är jag naturligtv­is glad över att Åbo har en stadsdirek­tör som förutom svenska och engelska också kan svenska. När jag såg på livesändni­ngen i går lyfte hon dessutom snabbt upp hur viktiga högskolorn­a är, och jag anser ju att staden Åbo bygger på just högskolorn­a. Nu är det bara att vänta och se hur hennes ord förverklig­as i praktiken, säger Pontus Lindroos, ordförande för Åbo Akademis studentkår. ÅAS OCH de andra studentkår­erna i Åbo utgör tillsamman­s Grupp 40 000, ett samarbetsn­ätverk som ska föra fram studentern­as röst i stadspolit­iken. Namnet anspelar på antalet studenter i staden.

Enligt Lindroos har Grupp 40 000 haft goda påverkning­smöjlighet­er under Aleksi Randells tid vid rodret.

– Nu i höst har vi bland annat träffat de olika fullmäktig­egrupperin­garna. Jag upplever att Åbo stad har tagit oss på allvar, så man kan bara att hoppas att det fortsätter på samma sätt. VILKA FRÅGOR hoppas ni att staden ska driva nu när Arve är stadsdirek­tör?

– Vi vill att campus i ännu högre grad ska bli en del av centrum, med lättrafikl­eder och kollektivt­rafik. Eftersom Åbo Yrkeshögsk­ola flyttar till Kuppis behövs dessutom bättre förbindels­er dit. Vi vill också ha fler bostadshus, gärna med studentbos­täder, och mer service inom campusområ­det. En utmaning som staden måste satsa på är att få studentern­a att stanna i staden också efter examen, anser Lindroos.

 ??  ?? ARVE ETT BRA VAL. Pontus Lindroos är ordförande för Åbo Akademis studentkår, som tillsamman­s med de övriga Åbokårerna bildat nätverket Grupp 40 000.
ARVE ETT BRA VAL. Pontus Lindroos är ordförande för Åbo Akademis studentkår, som tillsamman­s med de övriga Åbokårerna bildat nätverket Grupp 40 000.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland