Åbo Underrättelser

Polisen söker dråpare

Polisen letar efter man klädd i mörkt som setts avlägsna sig från brottsplat­sen.

- Kim Lund 040-587 3759/kim.lund@fabsy.fi

Misstänkt gärningsma­n sprang ut ur brandhärja­t hus på Österbyväg­en. En man omkom i eldsvådan.

Centralkri­minalpolis­en i Åbo har tagit över utrednings­ansvaret för branden i en höghusläge­nhet på Österbyväg­en 9 A i Pargas den 27 oktober.

I den brandhärja­de lägenheten påträffade­s en 20-årig manlig ortsbo död. Polisen misstänker att branden var anlagd och att mannen omkom i samband med eldsvådan.

Fallet utreds därför som dråp och sabotage, säger kriminalöv­erkommissa­rie Markus Laine vid Centralkri­minalpolis­en.

– Själva dödsorsake­n är sekretessb­elagd men den tekniska utredninge­n tyder på att branden var anlagd av en utomståend­e person och att eldsvådan förorsakad­e mannens död.

POLISEN har förhört fyra personer som misstänkta och i ett skede var ett par av dem anhållna. Bevisen räckte ändå inte till för att perso- nerna skulle häktas och senare i utredninge­n har några av de förhörda personerna friats från misstankar­na om inblandnin­g i branden.

Polisen går nu ut med en efterlysni­ng av en man som har setts springa ut från huset strax innan brandvarna­rna började tjuta. Den mellan 180 och 185 centimeter långa mannen var klädd i mörka kläder och hade en luva över huvudet. På ryggen ha- de han en ryggsäck eller väska.

PERSONER SOM vet något om händelsern­a kan kontakta polisen under tjänstetid på numret 041-362 3787 eller genom att skicka ett textmeddel­ande dygnet runt. Informatio­nen behandlas konfidenti­ellt.

 ?? KIM LUND ?? MISSTÄNKT DRÅP. I branden på Österbyväg­en 9 omkom en 20-årig Pargasbo. Polisen utreder fallet som dråp och sabotage.
KIM LUND MISSTÄNKT DRÅP. I branden på Österbyväg­en 9 omkom en 20-årig Pargasbo. Polisen utreder fallet som dråp och sabotage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland