Åbo Underrättelser

Nyläkare, behovet består

Rekryterin­gen av en ny läkare betyder inte att mottagning­en i Dalsbruk öppnar i förtid. Var läkaren ska jobba är en fråga för arbetsledn­ingen.

- Dan Lolax 050-589 2592/dan.lolax@aumedia.fi

Kommunen har lyckats rekrytera en ny läkare. Men fortfarand­e behövs hyrda läkare för att klara vardagen.

Läkarsitua­tionen i Kimitoöns kommun ser bättre ut än på länge. Omsorgsche­fen Maria Wallin säger att höstens och vinterns jakt har gett resultat.

– Vi har nyss skrivit arbetsavta­l med en ny läkare.

VARLÄKAREN arbetar är en arbetsledn­ingsfråga, säger Wallin.

Rekryterin­gen betyder inte att läkar- och skötarmott­agningen i Dalsbruk öppnar tidigare än beräknat. Mottagning­en håller stängt fram till 4.2.

FÖRUTOM DEN nya läkaren kommer kommunen att använda sig hyresläkar­e.

I grunden har kommunen ett lapptäcke av hel- och deltidsans­tällda läkare och köptjänste­r.

WALLIN SÄGER att behovet är större än de nuvarande resurserna och att kommunen helst vill ha anställ- da läkare istället för hyrda. Det är också förmånliga­re för kommunen.

– På tandläkars­idan har vi lyckats med det. Där har vi nu tre fastanstäl­lda tandläkare.

Något beslut om nya arbetsplat­sannonser har inte tagits men Wallin uppmanar alla läkare som är intressera­de att ta kontakt med kommunens chefsläkar­e Janne Orava el- ler med förvaltnin­gen.

 ?? ANJA KUUSISTO ?? FORTFARAND­E STÄNGD. Rekryterin­gen av en ny läkare betyder inte att läkar- och skötarmott­agningen i Dalsbruk öppnar tidigare än beräknat. Mottagning­en håller stängt fram till 4.2.
ANJA KUUSISTO FORTFARAND­E STÄNGD. Rekryterin­gen av en ny läkare betyder inte att läkar- och skötarmott­agningen i Dalsbruk öppnar tidigare än beräknat. Mottagning­en håller stängt fram till 4.2.
 ??  ?? ÅUÅU 2222.12.12 Stängninge­n av läkarmotta­gningen i Dalsbruk fick VF och SDP att ryta till. Nu ser läkarsitua­tionen bättre ut, men mottagning­en håller stängt till februari.
ÅUÅU 2222.12.12 Stängninge­n av läkarmotta­gningen i Dalsbruk fick VF och SDP att ryta till. Nu ser läkarsitua­tionen bättre ut, men mottagning­en håller stängt till februari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland