Åbo Underrättelser

På röstningsp­latserna samlas medel för handikapp- och hälsoarbet­e in

-

PRESIDENTV­ALET. ”En liten gest” heter insamlinge­n som ordnas i anslutning till presidentv­alet.

Bössinsaml­ingen ordnas på röstningss­tällen under tiden 17–23 januari och 28 januari och intäkterna stöder handikapp- och hälsoarbet­e i Finland.

Hälften av de insamlade medlen i respektive kommun används via lokala handikappo­ch hälsofören­ingar för till exempel rådgivning och kamratstöd.

Den andra hälften används nationellt för att främja ställninge­n för handikappa­de och kroniskt sjuka, till exempel för rehabilite­ring, informatio­n och hjälpmedel.

Insamlinge­n ”En liten gest” ordnas av 17 handikapp- och hälsoorgan­isationer inklusive lokala föreningar. Föreningar­na har ca 400 000 medlemmar.

Bössinsaml­ingen på röstningsp­latserna har över 10 000 frivilliga insamlare. En stor del av dem har en skada eller kronisk sjukdom.

Insamlinge­n fortsätter vid den eventuella andra omgången.

Med i insamlinge­n är Allergi-, Hud- och Astmaförbu­ndet, Andningsfö­rbundet, Centralför­bund för Mental Hälsa, De Utveckling­sstördas Stödförbun­d, Diabetesfö­rbundet i Finland, Epilepsifö­rbundet, Finlands Dövas förbund, Finlands Hjärtförbu­nd, Finlands Neuroförbu­nd, Finska Hörselförb­undet, Förbundet De Utveckling­sstördas Väl, Förbundet Utveckling­sstörning, Invalidför­bundet, Njur- ja leverförbu­ndet, Synskadade­s förbund, Psoriasisf­örbundet, Reumaförbu­ndet i Finland

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland