Åbo Underrättelser

Hallonblad­systrarna öppnade ny lunchserve­ring

Den före detta personalre­staurangen vid Cementväge­n i Pargas i ny regi.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004/ mikael.heinrichs@aumedia.fi

Nordkalks före detta personalre­staurang öppnade i ny regi i måndags och Rozanne Forsström är överraskan­de lugn trots all stress med det nya stället som döptes till restaurang Fabriken.

– I själva verket har det gått överraskan­de bra så här långt, inte minst med tanke på att vi hade endast en vecka på oss att inreda och fixa. Det blev många tidiga morgnar och sena kvällar, men nu känns det bra. Förstås finns det hela tiden små saker som dyker upp och fixas allt efter, men vi är riktigt nöjda så här långt och är förstås lyhörda för all feedback och önskemål. UNDER JANUARI är båda systrarna samt blivande restaurang­chefen för Fabriken, Karoliina Kallin och Hanna Brofeldt på plats, men från och med februari återgår systrarna Forsström till Café Hallonblad i centrum som håller stängt under januari. En tredje person kommer ännu att anställas till Fabriken.

– Det brukar vara den lugnaste tiden på året så vi kände att vi vågade ta den här chansen. Förhandlin­garna tog sin tid under hösten och nu hjälps vi alla åt att få igång verksamhet­en. Som följande steg ska vi utveckla cateringve­rksamheten i och med att vi nu har tillgång till ett stör- re kök för det ändamålet, säger Rozanne Forsström. PÅDETSTORA hela följer man samma koncept som på Hallonblad­s lunch. Det finns fyra olika alternativ per dag att välja mellan: husmanskos­t, vegetarisk- eller lättlunch, soppa samt salladsbar. Lunchserve­ringen är igång mellan klockan 11–13 och man håller öppet mellan 7.30 och 15. Övriga tider är det caféproduk­ter som gäller.

– Restaurang Fabriken kan naturligtv­is också bokas till privata till- ställninga­r och vi har dessutom två kabinett där man kan ordna möten och andra tillställn­ingar. Dessutom har vi en del av gårdsplane­n till vårt förfogande och kan ordna utomhustil­lställning­ar sommartid, säger Rozanne Forsström. Café Hallonblad öppnar igen till Runebergsd­agen den 5 februari.

 ??  ?? FABRIKENS PERSONAL. Från vänster Isabella Forsström, Hanna Brofeldt, Rozanne Forsström och Karoliina Kallin.
FABRIKENS PERSONAL. Från vänster Isabella Forsström, Hanna Brofeldt, Rozanne Forsström och Karoliina Kallin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland