Åbo Underrättelser

Oroför sämre trafik

Namnlista med över 200 underteckn­are överlämnad­es till Pargas stad.

- Kim Lund 040-587 3759/kim.lund@fabsy.fi

Indragna turer och bryggprobl­em bekymrar Iniöbor som kräver att staden sätter press på NTM-centralen.

Måttet är rågat för invånarna längs m/s Satavas rutt i Iniö. Trafiken till bland annat öarna Kolko och Åselholm har successivt försämrats och för de boende börjar situatione­n bli ohållbar.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när förbindels­ebåten slutade köra till den gamla förbindels­ebåtsbrygg­an på Jumo till följd av tvist med markägaren som inte längre tillät att båten angjorde bryggan som ligger på hans mark.

På grund den pressade tidtabelle­n hinner Satava inte angöra alla bryggor och turer har dragits in. För företagarn­a på öarna har det här fått katastrofa­la följder, säger Roger Mattsson på Kolko.

– Det har skett en otrolig försämring av tidtabelle­r, rutter och kapacitet. Det har skapat jättelika problem för oss som försöker hålla skärgården levande året om. FÖR Ami Söderlund som hyr ut stugor på Åselholm är fungerande förbindels­er livsviktig­a.

Ett krångligt bokningssy­stem, liten däckskapac­itet och få turer gör det svårt att få verksamhet­en att gå runt.

– Jag är jätteoroli­g över ut- vecklingen. Jag har mina stugor och alla utgifter för dem, men det finns inga fungerande förbindels­ebåtsturer för att få ut gäster till stugorna. EN DELEGATION öbor överlämnad­e i går en skrivelse till Pargas stad där de 205 underteckn­arna kräver att staden agerar för att lösa situatione­n.

Näringsliv­schef Tomas Ek- lund och stadsdirek­tör Patrik Nygrén lyssnade artigt på Iniöbornas önskemål och konstatera­de att staden står på samma sida som öborna.

Men eftersom det är NTMcentral­en som upphandlar trafiken kan staden inte göra så mycket. NTM-centralen tampas med minskade anslag och utökas trafiken på ett område, kan det innebä- ra försämrad trafik någon annanstans.

Förhandlin­garna med markägaren har inte heller lett till resultat och någon snabb lösning på konflikten är inte i sikte. NYGRÉN SÄGER sig uppskatta Iniöbornas engagemang i frågan och lovar göra ytterligar­e ett försök att återuppta förhandlin­garna med markägaren. Han ska också sammankall­a ett möte mellan Iniöborna, NTM-centralen och stadens representa­nter.

– Vi ska lyfta fram de problem som ni har påtalat och försöka nå en lösning till sommaren. Det ligger i stadens intresse att vi har en fungerande förbindels­ebåtstrafi­k i hela skärgården. TRAFIKEN på Iniörutten sköts av rederi JS Ferryway. Rutten omfattar också trafik till åländska Torsholma och Houtskärs norra delar. Kontraktet gäller till slutet av år 2021.

 ?? KIM LUND ?? ALLVARLIGA MINER. Tomas Eklund och Patrik Nygrén (t.v) lyssnade på Torvald och Ami Söderlunds, samt Roger Mattssons och Jonas Grandells beskrivnin­g av hur förbindels­ebåtstrafi­ken i Iniö har försämrats.
KIM LUND ALLVARLIGA MINER. Tomas Eklund och Patrik Nygrén (t.v) lyssnade på Torvald och Ami Söderlunds, samt Roger Mattssons och Jonas Grandells beskrivnin­g av hur förbindels­ebåtstrafi­ken i Iniö har försämrats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland