Åbo Underrättelser

Dags att söka Åbo stads sommarjobb

-

SYSSELSÄTT­NING. På måndagen öppnar ansökan för Åbo stads sommarjobb. Staden erbjuder i år 300 sommarjobb för 16–18-åriga unga i Åbo. Stadens sommarjobb ska sökas senast den 19 februari.

De flesta av stadens sommarjobb finns inom åldrings- och handikappv­ård och på daghem.

Man kan söka till ett specifikt område. Jobben söks elektronis­kt via Kuntarekry. Stadens sommarjobb är på en månad, inom juni eller juli. Man jobbar 85 procent av ett normal heltidsjob­b och månadslöne­n är 784,79 euro.

Den som söker ska vara född mellan 1.6 2000 och 31.5 2002 och man ska inte ha haft Åbo stads sommarjobb år 2017.

Bland alla de sökande utses via lottdragni­ng 500 unga som får komma på intervju. Av dem får 300 jobb. Intervjuer­na hålls under veckorna 9–11 och vecka 13 får de sökande informatio­n om vem som fått jobben.

Åbo stad delar i år också ut 225 sommarjobb­ssedlar. De är värda 310 euro per sedel och ges till en arbetsgiva­re som anställer en ungdom född 2000– 2003. Arbetsgiva­re kan vara ett företag, en förening, en församling eller en stiftelse och arbetsplat­sen behöver inte vara i Åbo.

För att arbetsgiva­ren ska kunna få sommarjobb­ssedeln måste en lön i enlighet med arbetsavta­l för skolelever eller sommarjobb­are betalas ut.

Om man tycker att det är svårt att söka sommarjobb kan man få hjälp på Turun Ohjaamo och Nuorten Turku på Universite­tsgatan 25 a, 4 våningen. Ohjaamo är öppet måndagar klockan 12–18 och ons–fre klockan 12–16.

Mera info om stadens sommarjobb får man genom att mejla kesatyot@turku.fi. Från och med måndag 5.2 finns en länk till ansökan öppen på turku.fi/kesatyot och till sommarjobb­ssedlarna på turku.fi/kesatyoset­elit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland