Åbo Underrättelser

Florakören valde styrelse

- ÅU

ÅBO. Florakören vid Åbo Akademi har valt ny styrelse. I styrelsen för verksamhet­såret 2018 sitter följande: Jasmine Nedergård, ordförande, Hanna Nyberg, viceordför­ande, Klara Nyberg, sekreterar­e, Fia Luoma, kassör, Nelly Lönnroth, infosekret­erare, Jannica Lindholm, värdinna, Ulf Långbacka, dirigent. Webbansvar­iga är Heini Kallio (våren) och Kristiina Rauhala (hösten).

I vår har Florakören många spännande projekt på schemat.

Året startade med övningar inför tv-inbandning­en av dirigent Ulf Långbackas mässa i Åbo domkyrka.

I vår kommer Linköpings Studentsån­gare på besök till Åbo. Tillsamman­s med dem och Brahe Djäknar ordnar Florkören en konsert den 24 februari.

Den 17 mars uppträder Florakören i Vasa med en konsert tillägnad Åbo Akademi 100 år. I april deltar Flororna i en damkörskon­sert i Åbo.

Med anledning av Åbo Akademis 100-årsjubileu­m uppträder Florakören i år tillsamman­s med Brahe Djäknar på valborg på Vårdberget.

Vårtermine­n avslutas med en vårkonsert. I slutet av sommaren åker kören på turné till Island tillsamman­s med Brahe Djäknar. Årets svenska Runebergsf­est i Åbo är lokalprodu­cerad.

Åboförfatt­aren Mia Franck festtalar om krigsbarn, ett tema i hennes kommande roman. Sarah Nedergård, känd från bland annat Åbo svenska teater och som körledare vid KDC-studio i Åbo, sjunger moderna finlandssv­enska sånger till ackompanje­mang av Tomas Lindroos på gitarr.

ÅA-studerande Patricia Torvalds reciterar dikt. RUNEBERGSF­ESTEN i Åbo återuppliv­ades efter en lång paus år 2014 och har efter det lockat gott om publik. Förra året lyssnade närmare 90 personer på författare­n Sirpa Kähkönen och bandet Sven Boom.

Årets fest hålls som vanligt i Gamla rådhusets festsal på tredje våningen. Festen på Runebergsd­agen på måndag börjar klockan 18 och inträdet är gratis. Studentför­eningen Judith säljer kaffe och Runebergst­årta i pausen. ARRANGÖR är Runebergsä­llskapet i Åbo i samarbete med kultursekt­orn vid Åbo stad.

Sällskapet valde nyligen frilansskr­ibent Ann-Helen Berg till ny ordförande efter avgående Mia Österlund.

 ??  ?? FESTTALAR. Författare­n Mia Franck från Åbo talar på Runebergsf­esten i Åbo på måndag.
FESTTALAR. Författare­n Mia Franck från Åbo talar på Runebergsf­esten i Åbo på måndag.
 ??  ?? ANN-HELEN BERG. Ny ordförande för Runebergsä­llskapet i Åbo.
ANN-HELEN BERG. Ny ordförande för Runebergsä­llskapet i Åbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland