Åbo Underrättelser

”Jobbet är en lottovinst”

Tuija Timmerback­a har länge drömt om att flytta till sin tomt bredvid Tackork gård. När hon fick anställnin­g på Tackork Gård & Marina kunde hon förverklig­a sin dröm och flytta från Helsingfor­s till Nagu.

- Emma Strömberg

Tuija Timmerback­a är anställd för att ansvara för odlingarna och förädlinge­n av bären. Hon sköter också gästhamnen och bokningar under sommaren.

I nio år har hon ägt en tomt bredvid Tackork gård och drömt om att kunna bo året om i Nagu. Men jobbet har hållit henne kvar i Helsingfor­s. REDAN I HÖSTAS när hon fick höra att Tackork fått nya ägare tänkte hon på om de möjligen skulle anställa folk till gården. Det gjorde Oskari Liimataine­n och Lassi Määttä.

Timmerback­a fick heltidsjob­b på Tackork gård & Marina och kunde ta flyttlasse­t från Helsingfor­s till Nagu i april. – Jobbet är en lottovinst. ARBETSUPPG­IFTERNA på Tackork gård kunde inte heller vara mer lämpliga med tanke på Timmerback­as tidigare arbete och utbildning.

Hon har arbetat i många år på Viking Lines kontor där hon bland annat skött reseboknin­gar. Odling har alltid legat nära hjärtat och hon har också avklarat en trädgårdsu­tbildning. NU HAR TUIJA Timmerback­a arbetet ett stenkast från sin drömboplat­s. Under somrarna har hon bott i husbil på tomten vid Tack- ork. Men nu ska ett hus byggas på tomten.

Ritningarn­a är klara och Timmerback­a konstatera­r att det är enklare att sköta allting nu när hon bor på platsen.

Till sommaren kommer också en arbetstaga­re till som ska ta hand om caféverksa­mheten på Tackork gård. Till bärplockni­ngssäsonge­n anställs också bärplockar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland