Sirkkala bäst på att heja!

Sirkkala skola på fin fjärdeplat­s i pojkarnas gatustafet­t. Härlig stämning på Åbos första stafettkar­neval.

- Pia Heikkilä 040-5554254/pia.heikkila@aumedia.fi

Stämningen var hög på den första stafettkar­neval som någonsin ordnats i Åbo.

På karnevalen är alla deltagare vinnare, men visst smakar det extra bra med riktiga medaljer.

Den enda åboländska skola som tog medalj under fredagens tävlingar var Malms skola från Pargas. MATILDA ÅBERG, Andrea Nyberg och Emelie Backlund, sjätteklas­sare, tog Åbolands första medalj i årets stafettkar­neval.

Den kom i stafetten för flickor i årkurs 1–6 på 600 + 600 + 400 meter.

– Vi är jätteglada! Vi visste nog att vi har ett bra lag men inte kunde man vara säker.

Alla tre flickorna tränar friidrott i PIF.

– Löpningen gick bra, inga missar, säger Matilda Åberg.

Stafetten vanns av Kvarnbacke­ns skola med nytt stafettkar­nevalsreko­rd. SIRKKALA SKOLAS lag i gatustafet­ten för årskursern­a 1–6 tog en fin fjärdeplac­ering.

Ankaret Emil Eriksson grämde sig inte över att det inte blev medalj.

– Jag drog förbi en löpare genast efter växling så jag är nöjd. Det var för långt avstånd till den som blev trea.

Eriksson, som går på årskurs 5, berättar att han ifjol var med och tog brons för Sirkkala i stafetten 8x50 meter mixed.

Övriga löpare i Sirkkalas gatustafet­tlag var Aatu Leinonen, Melvin Sandberg och Oliver Malkamäki.

170 lag deltog i pojkarnas gatustafet­t för årskurs 1-6. BLAND ÖVRIGA fina placeringa­r i fredagens karneval märks Sunnanberg­s skolas flickor, som tog en åttonde plats i den långa stafetten för små grundskolo­r. En åttonde plats på sträckan 600+ 600+400 meter är en fin prestation då antalet deltagande skolor var 45.

?? SPT ??
SPT
 ??  ?? SPRANG IN SIRKKALA PÅ FJÄRDE PLATS. Emil Eriksson, ankare i Sirkkalas lag i gatustafet­ten för lågstadier, förde in sitt lag på en fin fjärde plats.
 ??  ?? SILVERMEDA­LJÖRER! Från vänster Matilda Åberg, Andrea Nyberg och Emelie Backlund i Malms skola tog silver på flickornas 600 +600+ 400 meter för årskurs 1-6.