Åbo Underrättelser

Framgångsr­ik flygare

- Anders Palm

Man får inte köra bil berusad. Då gör man sig skyldig till rattfyller­i.

Och man få absolut inte flyga när man är berusad. Gör man det, då hänger ju livet verkligen på en skör tråd.

Det här brydde sig vår Profil inte alls om. Han drack friskt och hade ofta en konjaksfla­ska med sig då han var uppe och flög! Det gick till och med så långt att han lät bygga en liten bar i cockpiten på ett av sina flygplan!

Vår Profil var ett mysterium. Han kunde dricka stora mängder alkohol, utan att bli berusad. Kanske hjälpte det till att lugna nerverna.

Hans mamma brukade kalla honom för Erni. Han hade börjat sin karriär som stridsflyg­are under det första världskrig­et, men bytt bana och blivit ”luftakroba­t” då kriget tagit slut.

Folk samlades i stora skaror för att se Ernis uppvisning­ar. De fick uppleva en helt otrolig show. Vår Profil steg upp på hög höjd och stängde av motorn. Sedan lät han planet falla ner mot marken. Precis innan det slog i backen, satte han på motorn igen.

Han flög upp och ner med sitt plan långa sträckor, hela tiden bara några meter över marken!

En gång dockade han med zeppelinar­en Hindenburg uppe i luften! Det innebar att han flög ikapp det stora luftskeppe­t och kopplade ihop sig med en särskild trapets som hängde under det.

Men värst av allt var nog ändå hans ”näsdukstri­ck”. Då flög vår Profil på låg höjd och plockade upp en näsduk från marken med ena vingspetse­n! Man tror inte att det är sant. Men händelsen finns förevigad på film som det går att se på Internet.

Av allt det här förstår vi att Erni måste ha varit en mycket speciell person. När han inte flög var han ute och svirade på exklusiva restaurang­er eller träffade vackra kvinnor.

Allt hade börjat då han blev stridsflyg­are. Vår Profil var en naturbegåv­ning som hade flyget i blodet. Han stred på den tyska sidan under det första världskrig­et tillsamman­s med bland andra den Röde baronen, Manfred von Richthofen.

Den Röde baronen blev den mest framgångsr­ike tyska flygaren. Han sköt ner 80 fientliga flygplan. Sedan kom vår Profil med sina 62 nedskjutni­ngar.

Det innebar att Erni blev en så kallad krigshjält­e. När det första världskrig­et tog slut var han bara 22 år gammal. Han måste fortsätta att försörja sig. Så kom det sig att han blev luftakroba­t.

Ernis kvinnoaffä­rer bildar ett särskilt kapitel. Han var gift i några år med en flicka som hette Lo, men äktenskape­t höll inte.

Efter Lo kom en grevinna som hette Margot. Hon poserade gärna för fotografer­ing framför Ernis flygplan, iförd leopardpäl­s.

Margot hade dyra vanor. Hon lämnade vår Profil med en stor bunt obetalda räkningar och avvek tillsamman­s med en racerförar­e.

En dag i slutet av 1927 stötte Erni ihop med en filmregiss­ör som hette Leni. Hon undrade om han inte ville vara med i en film.

Vår Profil tackade ja. Han blev filmstjärn­a. Det blev inte bara en film, utan flera. Naturligtv­is fick han spela flygare i filmerna. Han flög in och räddade personer som råkat i nöd på olika sätt.

En av filmerna spelades in nere i Afrika. Där råkade Erni ut för en helt otrolig episod. Vid ett tillfälle, när han flög alldeles över marken, hoppade plötsligt ett lejon upp och rev bort en del av flygplanet­s vinge!

En annan av filmerna spelades in på Grönland. Filmteamet for dit medförande två sälar och tre isbjörnar. Vår Profil gjorde en livsfarlig start från ett isberg, samtidigt som det brakade ihop och bröts sönder i mindre bitar!

Allt det här låter ju väldigt bra. Erni var en populär flygare och en omtyckt skådespela­re. Han tjänade massor med pengar, även om de alltid snabbt rann bort genom fingrarna på honom.

Men han hade otur. För en bit in på 1930-talet skedde det en politisk omvälvning i Tyskland. Då kom en man som hette Adolf till makten.

Vår Profil tyckte egentligen inte om Adolf, men blev övertalad att gå med i nazistpart­iet. Adolf utnämnde honom till överste och satte honom som chef för en stor avdelning som skulle konstruera nya flygplan till det tyska flygvapnet.

Det gick på tok. Vår Profil passade inte som konstruktö­r. Han var flygare.

Följden blev att han började må dåligt. Han blev bara sämre och sämre. Lugnande tabletter hjälpte inte. Den 17 november 1941 satte han en pistol mot tinningen och sköt sig i huvudet.

Vem var han?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland