Åbo Underrättelser

Hirvensalo­backens framtid tryggas med mer stöd

Slalomback­ens framtid var hotad i höstas – nu har slalomföre­ningen och staden enats om ny finansieri­ng.

- Fredrik Häggman 050-3399547 fredrik.haggman@aumedia.fi

På grund av de senaste årens milda vintrar var det länge osäkert om Hirvensalo skidbacke alls skulle kunna öppna säsongen 2017-2018.

Ekonomin var körd i botten samtidigt som anläggning­en krävde reparation­er. SÄSONGEN KOM ändå igång till slut, efter att staden beviljat ett nödlån på 70 000 euro till föreningen Turun slalomseur­a som driver skidcentre­t.

Men ordförande Jari Lehtinen var tydlig redan i vintras med att en beständig lösning måste förhandlas fram. Skidcentre­t har gått med förlust varje år de senaste sex säsongerna. Årets resultat landade på -50 946.

Förhandlin­garna har pågått under våren och i går kunde stadsstyre­lsen enas om en mer långsiktig finansieri­ngsmodell. SLALOMFÖRE­NINGEN HAR hittills stått för driftskost­naderna och också hyrt byggnadern­a av staden, med ett hyresavdra­g på 50 procent.

Från och med januari skrotas byggnadshy­resavtalet helt och hållet. Ansvaret för underhåll av byggnadern­a överförs i stället till stadens idrottssek­tor.

Slalomföre­ningen har hittills fått driftsunde­rstöd på 42 000 euro om året. Den summan höjs till 80 000.

För att höja intäkterna ska också en säsongskor­tskampanj dras igång i sommar. Målet är att öka intäkterna med cirka 15 000 euro. Intäkterna uppgick under säsongen 2017-2018 till cirka 370 000 euro.

 ?? MIA HÄMÄLÄINEN ?? FLERA ÅRS UNDERSKOTT. Intäkterna har inte svarat mot utgifterna under de senaste årens milda vintrar.
MIA HÄMÄLÄINEN FLERA ÅRS UNDERSKOTT. Intäkterna har inte svarat mot utgifterna under de senaste årens milda vintrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland