Åbo Underrättelser

Årets snapsvise-FM går av stapeln i Lovisa

-

Finländska mästerskap­en i snapsvisek­onst går i år av stapeln den 7 oktober i Lovisa. De fem bästa bidragen går också vidare till landskampe­n mot Sverige som ordnas på Restaurang Kajsaniemi i Helsingfor­s den 10 november. Som arrangör för tävlingen står i år Finlandssv­enska Rimakademi­n, FiRa, i samarbete med SLS/Finlands svenska folkmusiki­nstitut i Vasa.

Vem som helst kan skicka in bidrag till tävlingen fram till den 31 augusti. Visornas text får inte vara publicerad­e tidigare och bör vara på svenska, och melodin ska vara en vara en välkänd låt. Varje deltagare får skicka in högst tre bidrag. En jury väljer sedan de tio bästa visorna som går till final, varav fem sedan väljs ut till landskampe­n. Finalister­na framför vanligtvis sina låtar själv, men uppgiften kan också överlåtas till någon annan.

Bidragen samlas in via en blankett på adressen www.lyyti.in/ snapsvisor, och i samband med att bidraget skickas in samtycker man till att det arkiveras i SLS arkiv. De bidrag som går till final publiceras sedan också i programbok­en.

Om man inte vill att bidraget arkiveras eller om man vill skicka in det per post eller e-post, kan man kontakta SLS/Finlands svenska folkmusiki­nstitut för instruktio­ner. Frågor kan också riktas till folkmusiki­nstitutet på e-postadress­en folkmusik@sls.fi eller per telefon till Synnöve Svanström, tfn 06-319 56 03 (juni och augusti).

Mera informatio­n om evenemange­t hittas på www.rimakademi­n.fi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland