Åbo Underrättelser

Fullt upp för åländska polisen

-

ÅLAND. Polisen i Mariehamn rapportera­r om sammanlagt 23 utryckning­ar natten mellan onsdag och torsdag. Två av utryckning­arna inbegrep misstänkta narkotikab­rott.

Det ena fallet uppdagades på festivalen Rockoffs område där personalen reagerade på lukt av narkotika. En person befanns påverkad av narkotika och hen bar också på narkotika. Personen ingick i ett gäng och hela gänget avlägsnade­s från festivalom­rådet och den misstänkte togs med till polisstati­onen för ytterligar­e tester samt böter, skriver Mariehamns­polisen i sin rapport på torsdagsmo­rgonen.

Det andra narkotikab­rottet uppdagades på en nattklubb i Mariehamn där två personer testade positivt för kokain. Den ena personen bar också på ett vitt pulver. Polisen misstänker narkotikab­rott, straff- bart bruk av narkotika samt motstånd mot person som upprätthål­ler ordningen. Förutom narkotikab­rott var polisen sysselsatt med bland annat en omfattande skogsbrand i Jomala, hot om självmord, stökiga hemmafeste­r och berusade människor, natten mellan onsdagen och torsdagen.

I sin rapport riktar polisen ändå ett stort tack till vuxna som hjälper till med att patrullera kring festivalom­rådet i Mariehamn.

Tidigare i veckan slog polisen larm om stupfulla ungdomar vars föräldrar borde se efter sina barn bättre. Polisens vädjan till vuxna att hjälpa till med att trygga säkerheten under nio dagar långa festivalen, har burit frukt och polisen skriver att ingen alkohol hos minderårig­a påträffade­s under natten mellan onsdagen och torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland